Távozik a Tv2 hírigazgatója

2008.10.08. 12:59
A Tv2 szűkszavú közleményben tudatta, hogy távozik Pánczél Andrea, a csatorna hírigazgatója. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki lesz az utóda.

„Pánczél Andrea közös megegyezéssel távozik október 15-étől a Tv2 hírigazgatói posztjából. A Hírigazgatóság jövőbeli vezetői struktúrájáról a Tv2 a következő hetekben hoz döntést” – áll a csatorna által kiadott rövid közleményben.

Pánczél Andrea tíz éve dolgozott a Tv2-nél mint műsorvezető, riporter, szerkesztő és főszerkesztő. 2006 óta töltötte be a Hírigazgatóság igazgatói posztját, a Tv2 hivatalos közleménye szerint személye sokban hozzájárult ahhoz, hogy a Tények az ország meghatározó hírműsorává váljon.

„Szép tíz évet töltöttem a Tv2-nél, és különösen büszke vagyok a hírigazgatóság elmúlt években elért sikereire és eredményeire” – nyilatkozta visszafogottan Pánczél Andrea a Tv2 hivatalos közleményében.

Az Index információi szerint Pánczél távozása mögött a Tv2 hírszerkesztőségének belső konfliktusa áll, a hírigazgató egyre többször és egyre hevesebben került összetűzésbe Bárdos Andrással, a Tények főszerkesztőjével. Iparági híresztelések szerint éppen ezért Pánczél távozása után várhatóan Bárdos Andrást nevezik majd ki a csatorna hírigazgatójává.

A hírműsorok, és azon belül is a Tények a Tv2 egyik legsikeresebb műsora, amely évek óta a csatorna átlagnézettsége felett teljesít.

Pánczél Andrea távozott utoljára a tavaly leváltott vezérigazgató, Kereszthy Gábor bizalmasai közül. Várdy Zoltán kinevezése óta többek közt távozott Poich Lóránd, a csatorna programigazgatója, Lóránt Gergely marketing- és pr-vezető, és valamivel korábban megváltak Sváby Andrástól, a Tv2-közeli beszállítócég, az Interaktív ügyvezető igazgatójától is.

Telefon kerestük az érintetteket, de a Tv2 teljes hírzárlatot rendelt el, senki nem nyilatkozhat az ügyben.