Lukrécia
13 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Barátai hirdették Baló Györgyöt

2007.06.14. 17:08
Hirdetésben köszöntötték fel hatvanadik születésnapján Baló György műsorvezetőt, médiaszemélyiséget. A Népszabadságban megjelent egész oldalas hirdetés felsorolja Baló leghíresebb műsorait, majd egy kisebb betúkkel csak ennyi szerepel: Baló. Hatvan. Köszönjük. De ki ünnepelte így Balót?

Na de akkor ki is adta fel azt a hirdetést Baló György hatvanadik születésnapja alkalmából? Az biztos, hogy nem Baló György munkahelye, a Magyar Televízió, amely a Figyelőnet kérdésére cáfolta, hogy bármi közük lett volna az akcióhoz.

Hát persze, ahogy a hirdetés szélén, apró betűkkel szerepel az egész oldalas születésnapi meglepetés feladói friends&fans, azaz barátok és rajongók, mi úgy tudjuk, hogy ez tizenöt közeli barátot jelent, akik a legnagyobb példányszámú politikai napilapban akarták felköszönteni a tévés műsorvezetőt, szerkesztőt, legendát. És erre nem sajnáltak kétmillió-háromszázharmincnégyezer forintot, már ha nem kaptak kedvezményt a Népszabadság listaáras hirdetési díjaiból.


Az általunk megkérdezett, neve elhallgatását kérő barát vagy rajongó szerint ezzel akarták kitüntetni Baló Györgyöt, aki az utóbbi közel negyven évben (Baló 1970-ben került a Magyar Televízióhoz) sokat tett a magyar médiáért, így a magyar társadalomért. Ezzel a gesztussal akarták kifejezni, hogy nem csak állami kitűntetések, de a barátok tisztelete is jelezhet egy sikeres életpályát.

37 év tévézés

Baló György 1947 június 14-én született Budapesten. 1970-ben került az MTV-hez, A Híradónál kezdett, gyakornokból hamar műsorvezetővé küzdötte fel magát. 1975-től a külpolitikai szerkesztőség tagja, és mint ilyen a Panoráma című műsor egyik műsorvezetője volt. 1989-től egy évig az MTV2 igazgatójaként, és a Napzárta napi főszerkesztőjeként dolgozott.


Baló György

1997-ben a kereskedelmi tévék indulása az Első Magyar Kereskedelmi Televízió Rt. vezérigazgatói székében éri, a Tv3-at üzemeltető cég pályázik is az országos frekvenciára, sokat is ígér, de titokzatos körülmények között veszít.

Pár év múlva a céget felvásárolja a Tv2-t üzemetető SBS, miközben Baló többször, sikertelenül pályázik az MTV-elnöki posztra. 2002-től viszont ha nem is elnöke, de kulturális igazgatója lesz az MTV-nek. Sokáig vezetette az Estét, részt vett a választási műsorokban, jelenleg a Szólás szabadságában láthatjuk.

De hogy mégis ki adta fel pontosan az egész oldalas hirdetést? Információink szerint a Braun and Partners tanácsadó cég. A cég ugyan ezt nem szeretné nyilvánosan vállalni, de nem is fontos, hiszen úgy tudjuk, hogy a tizenöt névtelen barát közösen adta össze a születésnapi köszöntő árát, a cég csak azért szerepel feladóként, mert a Népszabadság csak így fogadta be a hirdetést.