Pig Brother

2003.03.26. 15:08
Pongó perrel fenyegette meg a tv2-t, mivel volt játékostársa, a Big Broher házba pár napja újból beköltöző Iti egy kismalacot tréfából róla nevezett el a kamerák előtt. Pongó még novemberben több változatban is levédette a nevét, így véleménye szerint a tévésztár sertést a tv2 nagydarab médiaarca jogtalanul keresztelte Pongónak.
A Blikk értesülései szerint máris több sztárügyvéd jelentkezett, hogy segítsen Pongónak pert indítani a csatorna ellen. Pongó a bulvárlap kérdésére elmondta, hogy az őt megkereső jogászok véleménye szerint akár 100-150 millió forintos kártérítést is megítélhetne számára a bíróság.

Az index által megkérdezett ügyvédek viszont mindezt túlzásnak tartják, véleményük szerint ekkora összegű kártérítésre esélye sincs a volt valóságshow-hősnek, mivel a magyar bíróságok legfeljebb egy millió forint körüli nem vagyon kártérítést szoktak megítélni polgári peres eljárás keretében. A 150 millió forintos kártérítési követelés benyújtása azért sem valószínű, mert ebben az esetben a valóságshow sztárnak majdnem egy millió forint illetéket kéne befizetnie.

Pongó az általunk megkeresett szakértők szerint ellenben becsületsértési pert is indíthatna, hiszen nagy nyilvánosság előtt egy sertéshez hasonlították, jelentős pénzt azonban ettől a pertől sem remélhet.

A botrányairól elhíresült komlói exrendőr azonban a Blikknek elmondta, hogy egyelőre nem kíván pert kezdeményezni a tv2 ellen, mivel az incidens számára tulajodnképpen felbecsülhetetlen értékű ingyen reklámot jelent. Ennek ellenére Pongó nem zárta ki, hogy rajongói a megkérdezése nélkül tiltakozni fognak az eset kapcsán az Országos Rádió és Televízió Testületnél.

Sváby András a Big Brother producere Pongó kijelntéseire reagálva elmondta, hogy a házban látható malacot nem volt sztárjukról, hanem a 101 kiskutya című rajzfilm egyik karakteréről nevezték el Pongónak. Sváby mindamellett kész pereskedni Pongóval a csatorna jogainak védelmében.

A valóságshow első szériájának szereplője és a tévécsatorna között akkor romlott meg a viszony, amikor február elején Pongó átigazolt a konkurens RTL Klubhoz, illetve annak Való Világ című műsorához

Akkor a tv2 vezetése összesen 14 millió forintot kötbér megfizetésére akarta kötelezni a hűtlen sztárt, de végül elálltak a keresettől, mivel az RTL Klub jelezte: kész fizetni Pongó helyett.  • Tippek
  • Bankszámla