Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Kamerák előtt szült egy Big Brother-játékos

2005.10.19. 13:19
A holland Big Brotherben csütörtök este felvételről közvetítették Tanja szülését a hatóságokkal történt megállapodás szerint. A kamerák legtöbbször a vajúdó anya arcát és a szülésznőt mutatták.

A 27 éves lány hét hónapos terhes volt, amikor augusztusban beköltözött a házba. Az észak-hollandiai Groningenből származó Tanja szülésére egy külön szobában került sor a Holland Szociális Ügyek Minisztériumának javaslatára - írja a BBC.

Védik a gyereket a törvények

Tanja azt állítja, hogy véletlenül lett terhes, de örül gyereke, Joscelyn Savanna megszületésének. A lány szerint gyermeke közelebb viszi majd a 400 ezer eurós (több mint százmillió forintos) fődíj elnyeréséhez, melyre kilencen pályáznak.

A szociális minisztérium állásfoglalása alapján Tanja nem szülhetett élő adásban. A minisztérium azt is megtiltotta, hogy a szülés után a külön szobában jelen legyenek a kamerák. A december 22-ig tartó show-ban összesen nyolc alkalommal mutathatják majd meg a gyereket, ugyanis a holland törvények szerint hét év alatti gyerekek nem lehetnek egy show központi szereplői.

A producerek reményei szerint a szülés után megnő a nézettsége a Talpa TV-n futó Big Brothernek.

"A jó ízlés határán"

A BBC beszámolója szerint holland lapok többségében úgy vélik, hogy a tévéműsorok manapság a jóízlés és erkölcs határait feszegetik, hétfőn egy másik adó műsorában egy riporter kokszolt, és aztán beszámolt a hatásokról. Feltehetően arról a műsorról van szó, amely október 10-e óta a holland ifjúsági BNN adón fut Ejakulálj és nyelj!, vagy más fordítások szerint Nyomj és nyelj! címmel.

A műsor előzetes terve a valóságshow 26 éves főszereplője, Filemon Wesselink egy kocsmában lerészegedik, és az alkohol mellé pirula formájában heroint fogyaszt majd. Otthon anyja felügyelete alatt kipróbálja az LSD-t, egy zárt szobában pedig annak is utánajár, hogy vajon férfival vagy nővel jobb-e az orális szex.