Dugással viccelt, feflüggesztette a BBC

2008.10.29. 16:15
A Waczak szálló spanyol pincérét alakító idős komikust azzal viccelte meg a BBC2 két műsorvezetője, hogy a rögzítőjén üzenetet hagytak, amiben többek közt megjegyzik, hogy egyikük dugja a komikus unokáját. A botrány országossá dagadt, már a miniszterelnök is felszólalt, pedig az egyik műsorvezető tényleg lefeküdt az unokával. Aki mellesleg a Sátáni kurvák táncformáció tagja.

Felfüggesztett állásából a BBC két rádiós sztárműsorvezetőt, amiért egy műsorban azzal poénkodtak, hogy egyikük megdugta Andrew Sachs brit komikus unokáját. A 78 éves Sachs a Wazcak szálló spanyol pincéreként lett világszerte ismert, őt hívta fel Jonathan Ross és Russell Brand a BBC2 egyik adásában, de mivel nem találták otthon, az üzenetrögzítőjére beszéltek.

A megsértett unoka

Azt akarták megtudni, hogy Sachs miért nem veszi fel a telefont, amikor interjút beszéltek meg erre az időpontra. Aztán Jonathan Ross hirtelen azt kiáltotta az rögzítőre, hogy "Russell dugja az unokádat!"

Jonathan Ross és Russel Brand is többször elnézést kért még a műsorban, egyszer még dalban is, és más módon is próbálták elviccelni az elszólást, de úgy néz ki, hogy ez már késő volt, hiszen a több ezer dühös bejelentés miatt vizsgálatot indított az angol médiahatóság, az Ofcom, sőt Gordon Brown is felháborodottan ítélte el a közszolgálati médiát az eset miatt a parlament ülésén.

A BBC a botrány hatására már a vizsgálat előtt felfüggesztette a két műsorvezetőt, pedig az adás nem is élőben, hanem felvételről, vagyis a szerkesztők engedélyével került adásba. A botrány már csak azért is érthetetlen, mert Russel Brand a pletykalapok szerint tényleg lefeküdt Sachs unokájával, aki mellesleg a Sátáni kurvák elnevezésű gót-burleszk revüformáció tagja, és honlapján fehérneműben, lovaglópálcával a kezében pózol.

A két rádiós azóta már virágot is küldött Adrew Sachs-nak, aki az angol bulvárlapok szerint elfogadta a bocsánatkérést, viszont azt kérte Rosstól és Brandtől, hogy kérjenek elnézést az unokájától is. A két komikus ezt megtagadta, sőt már a felvetést is botrányosnak nevezte, mire válaszul az unoka, Georgina Baillie a The Sunnak adott interjújában hosszan ecsetelte, mennyire megbántva érzi magát.

Egyes feltételezések szerint a közszolgálati médiát érintő botrány előre eltervezett, és része az évente hatmillió fontot, vagyis közel kétmilliárd forintot kereső 47 éves Jonathan Ross imidzsnövelő bulvárkampányának.