Kameramentes időszak a Big Brotherben

2002.11.21. 17:42
Hétfőtől a Nagy Testvér naponta egy órán át nem figyel senkit, mert az ORTT szerint a 24 órás megfigyelés sérti az emberi és személyiségi jogokat.
Az ORTT által kezdeményezett és megtartott kerekasztal-beszélgetés eredményeként november 25-étől kezdve a Big Brother produkció készítői naponta egy órás kameraszünetet tartanak a házban. A médiahatóság már többször jelezte, hogy kifogásokkal él a műsor néhány részletével kapcsolatosan; a kifogásokat a műsorszolgáltató minden esetben figyelembe vette és tiszteletben tartotta.

Az ORTT továbbá jelezte azt is, hogy értelmezésükben a 24 órás "megfigyelés" sérti a játékosok emberi és személyiségi jogait, és kameramentes időszak bevezetését javasolta. Az új TV2 vezetősége annak ellenére is maximális együttműködéséről tett tanúbizonyságot, hogy a Big Brother ház lakói önként jelentkeztek és vállalták a feltételeket, azok minden pontját ismereték.

A tárgyalások eredményeként hétfőtől naponta, a reggel 8 és 9 óra közötti időszak kameramentes környezetben zajlik majd. A műsor készítői a döntésről hamarosan tájékoztatják a résztvevőket.