Árpád
-2 °C
4 °C

Pezsgőfürdő Nagy Testvérrel

2002.08.30. 14:54
Közel ötezren kívánkoztak arra a 15 hetes barbecue-partyra, más vélemények szerint szociálpszichológiai tesztre, amit két napra tizenkét újságíró (ivararány 50-50 %) is kipróbálhatott. A végeredmény: a Nagy Testvér elvárásához képest alig 30 százalékos teljesítmény, több köbméter üres üveg, egy zsák szemét, irdatlan mennyiségű mosatlan edény és pár ottmaradt tüske a lelkekben.
A második napon - annak ellenére, hogy a tágas kifutóban tartott ember idővel hozzászokik Big Brother állandó jelenlétéhez - már kőbeszőtt módon untam, és beszóltam neki. Ugyanis a Hang legváratlanabb időpillanatokban fog hozzá a szövegeléshez. Amikor nagy nehezen lefejtettem magamról a kötelező jelmezt, és közvetlen közelébe kerültem egy feszítő probléma megoldásának, Ő a nappaliba rendelt mindenkit. Majd kiizzadom.

Miért kap valaki 15 millát?

Tekintse meg galériánkat! (klikk a képre)
Először is, mert jelentkezett, s kitöltötte a vaskos kérdőívet, amin olyan kérdések is helyet kaptak, mint pl.: naponta hányszor szokott maszturbálni. Másodszor: az érkezés után elveszik szinte minden személyes holmidat, átvizsgálják csomagodat az esetleg elrejtett tárgyak után kutatva. Harmadszor és sokadszor: 15 hétre beraknak egy telekamerázott térbe, ahol csak mások szabályai szerint élhetsz, a mikroportodat csak a vécében, zuhanyzóban vagy alvás közben kapcsolhatod ki. Sorstársaiddal csak nyilvánosan beszélgethetsz, de akkor sem akármiről, különben rád szólnak.

Tesókám, küldj még pezsgőt!

Big Brother nagyjából úgy bánik a bent lakókkal, mint Fiala a hallgatóival. Nincs visszapofázás, de még visszakérdezés se. A látható és a fóliázott ablakok mögötti voyeurkamerákkal pásztázott játékosok beszélhetnek hozzá, néha figyel is arra, amit mondanak neki, sőt: "gyónni" is lehet nála. Az úgynevezett titokszobában a vallomástétel időnként kötelező. Az ott zajló kellemetlen beszélgetést szintén megszokja az ember, ám a sokadik alkalomra technikát alakít ki elviseléséhez a tortúra elszenvedője.

Mit kíván a magyar nemzet?

Tekintse meg galériánkat! (klikk a képre)
BB eléggé figyelmes. Miután a vezérlőben egyszerre kábé ötvenen figyelik a társulatot, a mikroportok segítségével még arról is tudtak, hogy az egyik lánynak időközben megnövekedett a tamponszükséglete. E sok macera ellenére élhető a tér, ám van néhány apróság, ami később minden bizonnyal feszültségek forrása lesz. A kéréseket többnyire kielégítették, de azon ők sem tudtak segíteni, hogy a két, ablaktalan hálóteremben rövid idő alatt kialakult a jól ismert oroszlánszag. Ráadásul éjjel minden stúdiózaj, kameramozgás áthallatszik. Tizenkét emberre kevés az egy zuhanyzó és az egy vécé; az ott elhelyezett kamerák kérésünkre nem működtek, ám ha ketten mentek be egyszerre, azonnal érkezett a figyelmeztetés. Élesben felvétel készül az ott történtekről, s ki is zárhatják a renitenseket. A klón egyébként nincs zár vagy retesz, ezért viszonylag hamar, az első pár rányitás után megtanultunk kopogni.

Ház a BNV partján

A Big-ház legnépszerűbb eleme kétségtelenül a pezsgőfürdő volt, mint egyetlen szórakozási forrás a pár órára kölcsönkapott Activity mellett. Pezsgőnk akkor még volt, s bővelkedtünk gyümölcsben is, nem volt csoda tehát, hogy a letakart és a nap hevétől fölmelegedett medencében másnapra alkoholos erjedés indult. De hetilapos kollégánk előbb még méretes hasasokkal elvégezte az akrilkád töréstesztjét.

A trendi berendezés gazdagságot sugároz, a high-tech konyha inkább csak látványelem: 70 palacsinta megsütéséhez közel két óra volt szükséges, pedig eleve két serpenyőt használtunk. A kihűlés ellen evéssel védekeztünk, mert sok egyéb mellett a mikrót is száműzték. A mosogatás elmaradására az egyik magyarázat az, hogy napi 80 liter melegvízből kell gazdálkodni, s ez még a zuhanyzásra sem elég. Szerencsére a csapvíz most még langyos, de abba még belegondolni is rossz, hogy mi lesz télen.

Barbecue a Kerepesi úton

Tekintse meg galériánkat! (klikk a képre)
"Mikor bográcsoztál utoljára a Kerepesi és az Albertirsai út között?" - kérdezték egymástól a nem társasági újságírók a luxus-gettóban egy négyzetméter kisfröccs mellett, amikor váratlanul egy másik probléma csapódott közéjük. A bográcsban fortyogó lecsóra irányzott föld-föld rakéta onnan érkezett, ahol a "Hallottátok, hogy tegnapelőtt elromlott a Stahl kocsija?" és a "Vajon lesz-e gyereke a Faludy-házaspárnak?" típusú taktikai fegyverek készülnek. Szerintem, ha maradtunk volna még kicsit, biztosan nem hiányzott volna nekik a palacsintáról a porcukor, a lecsóból a tojás, vagy az alapellátásból kimaradt nem macis, nem kólás gumicukor sem. Továbbmenve: esetleg a stáb is örülhetett volna, amikor némelyek a többieknél kicsit korábban mennek ágyba...

Házi feladat

A kajapénz egy részének megduplázásáért Újhutáról Budapestre kellett (volna) szobakerékpároznunk, azonban a Sláger Rádió, a Nők Lapja és a Story munkatársa hozzá sem fogott, az Index riportere pedig 7 kilométer megtétele után, hajnali 4 órakor tekerés közben elaludt. Nem sikerült a kettes pálya sem, mivel nem készült el időben a kért szappanopera, viszont éjjel remekbe szabott antidivat-bemutatóval örvendezettük meg a rajtunk röhögő, erősen szűrt közönséget. Szóval a készen kapott vacsora után bebuktuk kajapénzünk 2/3-át, emiatt kénytelenek voltunk áttérni önellátásra. Ehelyt javaslom, hogy a jövendő játékosok alaposan olvassák el a szabályokat, mert könnyen úgy járnak, mint mi. Akkor az is kiderül, hogy a két üveg boron kívül bevihettek magatokkal egy tucat óvszert is. Tehát két személy kölcsönös szimpátiája esetén heti 1,6 aktust engedélyeznek nekik.

Ezt most mért kellett?

Tekintse meg galériánkat! (klikk a képre)
A legrosszabb azonban az egészben a kiszavazás, azaz amikor az éppenhogy összerázódott csapatból valakinek távoznia kell. A két napunkba ezt is belesűrítették, s ez annak ellenére rombolta a hangulatot, hogy mindenki tudta, nem vérre megy. Ráadásul a jelölés két emberre szól, akik az éles játékban még egy hétig kénytelenek mosolyogni az egyiküket menesztőkre. A jelölés a Titokszobában zajlik, és mint mindenről, erről is felvétel készül. Esetünkben két lány került a tányér szélére, de szinte az egész társaságot megviselte a kihirdetést megelőző várakozás.

Szerintem

Szerintem mindenki arra vár majd, hogy ki kivel jön össze, miféle klikkek alakulnak ki a csoporton belül. De a legeslegfontosabb egy ilyen kukkolós műsorban az, amit cyber-punk kollégám fogalmazott meg egy késői órán: "Mind azt fogják lesni, hogy valamelyik csajt mikor teszi magáévá egy tuflák állat bent az üvegasztalon." Pedig lehet, hogy nem is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?