Ágnes
-5 °C
2 °C

Magyar Mr. Bean-rajzfilm az RTL-en

2002.04.05. 08:40
Április 6-án este az RTL Klub főműsorában indul a Mr. Bean rajzfilmsorozat, amely első, angliai bemutatóján közel 4 milliós nézettséget ért el, és ugyanúgy világsikerre tart számot, mint Mr. Bean, azaz Rowan Atkinson élő filmjei. A 26 epizódból álló, összesen 52 külön történetet feldolgozó rajzfilmsorozat Európa egyik legnagyobb animációs produkciója, amely 2 éve készül Magyarországon, a nemzetközi hírű Varga Stúdióban.
A "születése szerint" így magyar illetőségű rajzolt Mr. Bean gyártása a Tiger Aspect Production megbízásából került Magyarországra: a sorozat gyártására kiírt nemzetközi versenytárgyalást a Varga Holdings Rt. nyerte. Ez az első eset, hogy egy ilyen volumenű, világhírű produkció magyar stúdióban készül. Több mint 420 művész dolgozik a rajzfilmsorozaton Alexej Alexejev sorozatrendező és további 6 epizódrendező irányításával. A sorozaton dolgozik még Claudia Lloyd, a Tiger Aspect sorozat producere, valamint a Richard Purdum Productions figuratervező csapata is.

"A tévésorozat és a Mr. Bean, a Katasztrófafilm világsikert ért el Mr. Bean tagadhatatlan vonzereje miatt. Ezt rajzfilmre átvinni egy természetes lépésnek, az evolúció következő fokának tűnt egy ilyen erős karakter esetében" - mondta Claudia Lloyd, a sorozat producere. "Az animáció egy sor új ötlet megvalósítására adott lehetőséget, miközben a karakter teljesen megegyezik az élő sorozat figurájával."

Rowan Atkinson, a világhírű brit komikus, a Bean karakter "feltalálója" - és a filmsorozat producere - szinte ugyanolyan intenzíven vesz részt a rajzfilm készítésében, mint a főszereplésével készült élő Mr. Bean filmekben.

Az elmúlt több mint 2 év során a rajzolt Mr. Bean figura minden egyes gesztusát, arckifejezését kamerák előtt "előjátszotta" a Varga Stúdió animátorai, művészei számára, így különleges és utánozhatatlan karaktere ugyanúgy "átjön", mint élő szerepeiben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!