Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar Mr. Bean-rajzfilm az RTL-en

2002.04.05. 08:40
Április 6-án este az RTL Klub főműsorában indul a Mr. Bean rajzfilmsorozat, amely első, angliai bemutatóján közel 4 milliós nézettséget ért el, és ugyanúgy világsikerre tart számot, mint Mr. Bean, azaz Rowan Atkinson élő filmjei. A 26 epizódból álló, összesen 52 külön történetet feldolgozó rajzfilmsorozat Európa egyik legnagyobb animációs produkciója, amely 2 éve készül Magyarországon, a nemzetközi hírű Varga Stúdióban.
A "születése szerint" így magyar illetőségű rajzolt Mr. Bean gyártása a Tiger Aspect Production megbízásából került Magyarországra: a sorozat gyártására kiírt nemzetközi versenytárgyalást a Varga Holdings Rt. nyerte. Ez az első eset, hogy egy ilyen volumenű, világhírű produkció magyar stúdióban készül. Több mint 420 művész dolgozik a rajzfilmsorozaton Alexej Alexejev sorozatrendező és további 6 epizódrendező irányításával. A sorozaton dolgozik még Claudia Lloyd, a Tiger Aspect sorozat producere, valamint a Richard Purdum Productions figuratervező csapata is.

"A tévésorozat és a Mr. Bean, a Katasztrófafilm világsikert ért el Mr. Bean tagadhatatlan vonzereje miatt. Ezt rajzfilmre átvinni egy természetes lépésnek, az evolúció következő fokának tűnt egy ilyen erős karakter esetében" - mondta Claudia Lloyd, a sorozat producere. "Az animáció egy sor új ötlet megvalósítására adott lehetőséget, miközben a karakter teljesen megegyezik az élő sorozat figurájával."

Rowan Atkinson, a világhírű brit komikus, a Bean karakter "feltalálója" - és a filmsorozat producere - szinte ugyanolyan intenzíven vesz részt a rajzfilm készítésében, mint a főszereplésével készült élő Mr. Bean filmekben.

Az elmúlt több mint 2 év során a rajzolt Mr. Bean figura minden egyes gesztusát, arckifejezését kamerák előtt "előjátszotta" a Varga Stúdió animátorai, művészei számára, így különleges és utánozhatatlan karaktere ugyanúgy "átjön", mint élő szerepeiben.