Új főszerkesztője lett a Blikknek

2006.09.14. 13:16
A júliusban, több botrány után távozott Fejes Gábor helyett az eddigi megbízott főszerkesztő, Murányi Marcell lett a legnagyobb példányszámú bulvárlap szakmai vezetője.
Murányi Marcell a mai naptól a Blikk új főszerkesztője. Murányi már júliustól a legnagyobb hazai napilap megbízott főszerkesztőjeként dolgozott, azt megelőzően pedig két évig főszerkesztő-helyettese volt a lapnak. Pályafutása a Ringier Kiadónál 2002-ben a Vasárnapi Blikk felelős szerkesztőjeként kezdődött.

2006. július 3-án távozott a Blikk éléről a főszerkesztő Fejes Gábor. Fejes tíz éve dolgozott Magyarország legnagyobb példányszámú napilapjánál, ebből az utolsó csaknem két évben főszerkesztőként (2004-ben vette át a posztot Pallagi Ferenctől). Az ő irányítása alatt változott meg a lap szerkezete, arculata a mai teljesen színes formára.

Papp Béla, a kiadó ügyvezető igazgatója lapunknak cáfolta, hogy gazdasági vagy politikai nyomásra hozták volna meg a döntést, sajtókörökben mégis elterjedt vélekedés, hogy ahhoz a Blikk közelmúltbéli címlapsztorijai is hozzájárultak.

Hibák

A Blikk ugyanis nyáron több hibát is vétett, többek közt azt állította, hogy az OTP-vezér Csányi Sándor, fia esküvőjére közel száz millió forintért Robbie Williamst is meghívta. Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója tiltakozott a Blikk Világsztárt vett a bankár című vezércikke ellen, másnapra azonban kiderült, hogy csak egy hivatásos hasonmás énekelt az esküvő utáni fogadáson, de a Blikk ennek ellenére nem kért elnézést, sőt újabb cimlapos cikkben bizonygatta igazát. Az Index úgy tudja az eset miatt a Blikk és a Ringier több más lapja is többmilliós hirdetési bevételtől esett el, miután az OTP az ügy után bojkottálta a kiadó lapjait.

A Blikk információink szerint az MSZP-t is magára haragította, mivel a szocialisták szerint a választások alatt a bulvárlap egyértelműen a Fidesznek kedvezett. Értesüléseink szerint a Blikk Orbán Viktor kampányát ecsetelő címlapjai (Célkeresztben az Orbán-család, Orbán benzinkútnál öltözött át) szóba kerültek Gyurcsány Ferenc és a lapot kiadó Ringier tulajdonosa, Michael Ringier tavaszi találkozóján is.