Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új főszerkesztője lett a Blikknek

2006.09.14. 13:16
A júliusban, több botrány után távozott Fejes Gábor helyett az eddigi megbízott főszerkesztő, Murányi Marcell lett a legnagyobb példányszámú bulvárlap szakmai vezetője.
Murányi Marcell a mai naptól a Blikk új főszerkesztője. Murányi már júliustól a legnagyobb hazai napilap megbízott főszerkesztőjeként dolgozott, azt megelőzően pedig két évig főszerkesztő-helyettese volt a lapnak. Pályafutása a Ringier Kiadónál 2002-ben a Vasárnapi Blikk felelős szerkesztőjeként kezdődött.

2006. július 3-án távozott a Blikk éléről a főszerkesztő Fejes Gábor. Fejes tíz éve dolgozott Magyarország legnagyobb példányszámú napilapjánál, ebből az utolsó csaknem két évben főszerkesztőként (2004-ben vette át a posztot Pallagi Ferenctől). Az ő irányítása alatt változott meg a lap szerkezete, arculata a mai teljesen színes formára.

Papp Béla, a kiadó ügyvezető igazgatója lapunknak cáfolta, hogy gazdasági vagy politikai nyomásra hozták volna meg a döntést, sajtókörökben mégis elterjedt vélekedés, hogy ahhoz a Blikk közelmúltbéli címlapsztorijai is hozzájárultak.

Hibák

A Blikk ugyanis nyáron több hibát is vétett, többek közt azt állította, hogy az OTP-vezér Csányi Sándor, fia esküvőjére közel száz millió forintért Robbie Williamst is meghívta. Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója tiltakozott a Blikk Világsztárt vett a bankár című vezércikke ellen, másnapra azonban kiderült, hogy csak egy hivatásos hasonmás énekelt az esküvő utáni fogadáson, de a Blikk ennek ellenére nem kért elnézést, sőt újabb cimlapos cikkben bizonygatta igazát. Az Index úgy tudja az eset miatt a Blikk és a Ringier több más lapja is többmilliós hirdetési bevételtől esett el, miután az OTP az ügy után bojkottálta a kiadó lapjait.

A Blikk információink szerint az MSZP-t is magára haragította, mivel a szocialisták szerint a választások alatt a bulvárlap egyértelműen a Fidesznek kedvezett. Értesüléseink szerint a Blikk Orbán Viktor kampányát ecsetelő címlapjai (Célkeresztben az Orbán-család, Orbán benzinkútnál öltözött át) szóba kerültek Gyurcsány Ferenc és a lapot kiadó Ringier tulajdonosa, Michael Ringier tavaszi találkozóján is.