Bors lett a Színes Bulvár Lapból

2007.05.29. 12:33
Az olvasókkal kerestek új nevet, de végül maguk döntöttek a második legolvasottabb bulvárlap új nevéről. Állítólag azért kellett nevet változtatniuk mert a vásárlók sem tudták, hogy is kérjék a lapot az újságostól.

Borsra változtatta nevét a Színes Bulvár Lap; Pallagi Ferenc főszerkesztő szerint azért, hogy frappáns és magyar címe legyen az újságnak. Mint mondta, megjegyezhetetlenül hosszú volt az újság neve: saját vizsgálódásaik szerint kilenc különféle módon említették az újságosoknál a vásárlók a lapot, márpedig "veszélyes a piacon olyan újsággal megjelenni, aminek a címéről nincs közmegegyezés".

Az újság egyébként azután változtatta Színes Mai Lapról 2004 végén Színes Bulvár Lapra a nevét, hogy a Mai Nap jogaival rendelkező Ringier Kiadói Kft félrevezető névhasználatért beperelte a lapot és meg is nyerte a pert.

"Úgy gondoltuk, egy sokk elég az olvasónak" - mondta Pallagi Ferenc arra a kérdésre, miért nem kísérte tartalmi megújulás a váltást, hozzátéve, hogy "valamikor augusztusban-szeptemberben" újabb átalakítási szakasz következik.


A főszerkesztő szerint mintegy 2.400 címjavaslat érkezett tavasszal kiírt pályázatukra, ez a szám pedig a belső javaslatokkal, majdnem kétszeresére emelkedett; az Index információi szerint végül ezek közül és nem az olvasók által küldött névjavaslatokból választottak.

A Színes Bulvár Lap a második legolvasottabb napi bulvárlap a magyar piacon, igaz jóval kevesebb fogy belőle, mint a piacvezető Blikkből. A Színes Bulvár Lap 2007-ben eddig átlagosan 66 675 példányban fogyott el naponta a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség adatai szerint, míg a Blikkből átlagosan 235 264 darabot adtak el.

Amíg azonban a Blikk példányszáma csökkent az utóbbi év hasonló időszakához képest (2006 első félévében még átlagosan 245 467 darab fogyott a lapból naponta), addig a Matesz adatai szerint a Színes Bulvár Lap tíz százalékkal növelte az eladott példányok számát. (Tavaly még csak 60 732 kelt el belőle).