Boy George botrányt kavart az angol tévében

2002.01.14. 19:15
A brit televíziót szabályozó testület jogosnak találta az ITV1 csatornán látható Frank Skinner Show elleni panaszokat. A műsorban Boy George popsztár meglehetősen merész formában, rajzos ábrákon szemléltetett bizonyos szexuális technikákat - olvasható a BBC honlapján.
Boy George
A Független Televízós Bizottság (Independent Television Commission) 23 néző panasza alapján vizsgálódott a novemberi műsor ügyében. A népszerű brit komikus, Frank Skinner interjút készített a közismerten homoszexuális énekessel, amelyben George - a testület állásfoglalása szerint - túllépte az ízlés elfogadható határait. A beszélgetés és performanca csaknem kizárólag a szexualitással foglalkozott; különösen az egyes praktikákat bemutató grafikus illusztrációk döntötték fel a szenteltgyertyát a nézők egy részében. A műsort készítő LWT vállalat válaszában azzal védekezett, a nézők már hozzászokhattak ahhoz, hogy a késő esti show témái időnként "tabukat" is érintenek, illetve jelezték: az inkriminált adást figyelmeztető üzenet előzte meg. Ezt a figyelmeztetést az ITC nem találta elegendőnek Boy George előadásához képest.

Ugyanezen közleményében az ITC elutasította a Frank Skinner Show elleni másik panaszt, amely az Afganisztánnal és a tálibokkal kapcsolatos vicceket kifogásolta. Ezeket a felügyelőbizottság "igazolható szatírának" nevezte, amely egy valóban "brutális elnyomó rendszert" figuráz ki.