Olivér
5 °C
8 °C

Boy George botrányt kavart az angol tévében

2002.01.14. 19:15
A brit televíziót szabályozó testület jogosnak találta az ITV1 csatornán látható Frank Skinner Show elleni panaszokat. A műsorban Boy George popsztár meglehetősen merész formában, rajzos ábrákon szemléltetett bizonyos szexuális technikákat - olvasható a BBC honlapján.
Boy George
A Független Televízós Bizottság (Independent Television Commission) 23 néző panasza alapján vizsgálódott a novemberi műsor ügyében. A népszerű brit komikus, Frank Skinner interjút készített a közismerten homoszexuális énekessel, amelyben George - a testület állásfoglalása szerint - túllépte az ízlés elfogadható határait. A beszélgetés és performanca csaknem kizárólag a szexualitással foglalkozott; különösen az egyes praktikákat bemutató grafikus illusztrációk döntötték fel a szenteltgyertyát a nézők egy részében. A műsort készítő LWT vállalat válaszában azzal védekezett, a nézők már hozzászokhattak ahhoz, hogy a késő esti show témái időnként "tabukat" is érintenek, illetve jelezték: az inkriminált adást figyelmeztető üzenet előzte meg. Ezt a figyelmeztetést az ITC nem találta elegendőnek Boy George előadásához képest.

Ugyanezen közleményében az ITC elutasította a Frank Skinner Show elleni másik panaszt, amely az Afganisztánnal és a tálibokkal kapcsolatos vicceket kifogásolta. Ezeket a felügyelőbizottság "igazolható szatírának" nevezte, amely egy valóban "brutális elnyomó rendszert" figuráz ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?