Megszűnik a Budapesti 7 Nap

2008.07.31. 15:31
A Pannon Lapok ingyenes fővárosi hetilapját anyagi okok miatt szűntette meg a kiadó. A Helyi Thémával kellett volna versenyezni az újságnak, de megbuktak.

Az Index információi szerint többet nem jelenik meg a Budpaesti 7 Nap elnevezésű, ingyenes hetilap, így már a sokadik fővárosi helyi lap tűnhet el végleg a médiapiacról.

Tavaly augusztusban indította el a Pannon Lapok Társaságának ingyenes lapjait összefogó Maraton-lapcsoport a 7 Nap című újság fővárosi változatát, a Budapesti 7 Napot. Az újságot kifejezetten a jobboldali Helyi Théma ellen indult, valamivel bulvárosabb hangnemre hangolták, de még így is alulmaradt a versenyben.

A Pannon Lapok Társaság az egyik legtőkeerősebb cég, amely eddig megpróbálkozott egy fővárosi hetilappal, a cég olyan helyi lapokat ad ki (Vas Népe, Zalai Hírlap, Fejér Megyei Hírlap), amelyek piacvezetők megjelenési területükön. Emellett a Pannon Lapok ugyanahhoz a Westdeutsche Allgemeine Zeitungsgruppe társasághoz tartozik, amely a HVG-nek is tulajdonosa.

A kerületi mutációkkal megjelenő hetilap kiadását információink szerint a kiadó anyagi okok miatt szűntette meg. Az Index úgy tudja, hogy az alkalmazottak a mai nap vehetik készhez felmondólevelüket, azt egyelőre nem tudni, hogy a kiadó legalább a munkatársak egy részét átveszi-e majd más lapjaihoz.

Az utóbbi években több fővárosi napilap indult, azután szűnt meg. Ilyen volt az Axel Springer által kiadott Reggel, ami alig egy évet élt meg, de az utóbbi években tűnt fel és süllyed el azután végleg a Budapesti Lap és a Magyar Hírlap is.

A napilapok csődjei után ingyenes hetilapok jelentették az új lehetőséget a betörésre a fővárosi piacra, de most úgy nézi ki, hogy ez a módszer sem hozhat biztos üzleti sikert.