Nacsával, Ganxstával és VV Anikóval újít a Budapest Rádió

2006.01.11. 13:50
Nyugodt, családias hangulatú sajtótájékoztatón adta hírül az ötödik születésnapját ünneplő Budapest Rádió, hogy arculatot újít. Az új műsorvezetők sorába olyan ismert emberek léptek, akik mikrofont ugyan fogtak már a kezükben, de nem rádióztak soha.

Rónai Egon ügyvezető igazgató beszédében legtöbbször az interaktivitás szó hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón: a szórakoztatás mellett ugyanis e fogalom szellemében kíván tovább sugározni a január 16-tól megújuló Budapest Rádió.

"Nem rádióztak, de ismertek"

A célkitűzés megvalósulása érdekében a már eleve náluk tevékenykedő hírességeik mellé (mint például Szily Nóra) egy egész sor, rádiós múlttal nem rendelkező celebritást is megnyertek. Így került a rádió csapatába Nacsa Olivér, Ganxsta Zolee, Molnár VV Anikó és Hajdú Péter. "Az új emberek nem rádióztak soha, de ismertek" - jegyezte meg az ügyvezető igazgató.

Az új műsorstruktúra

Reggel 6.30-kor a Szélsőközép című műsor indítja a programot, amely állítólag bulvár és sport vonalból kiindulva taglalja az aktuális történéseket, de ennek ellenére megmarad annak, ami eddig is volt: antiglobalista magazinnak. Fél tíztől jön Szily Nóra, aki Összhang című műsorával elsősorban a női hallgatókat célozza meg: témái az állatvédelemtől a főzésig terjednek. Őt követi 11.30-kor Rónai Egon a Férfias Játékokkal. Fél egytől az IQ-Test című műsor lesz hallható, ahol az egyik újonc-celebritás Molnár VV Anikó beszél majd a hallgatókhoz Takács Alíz oldalán. Mint megtudtuk, itt is az interaktivitás lesz a kulcsszó.

Nacsa, Ganxsta, Fiala

Délután fél négykor jön majd az igazi újdonság: Nacsa Olivér és Ganxsta Zolee vezeti Bóna Évával a Jó, a Rossz és a Csúf című műsort, ahol aktuális hírek feldolgozását és sajátos kommentálását tervezik. Ganxsta Zolee két fontos információt közölt a műsor kapcsán: egyrészt, hogy a címben foglalt szerepeket felváltva testesítik majd meg, és hogy ő nem tervez semmit, mert nem egy tervezgetős típus. Őket követi este 9-től Fiala János a Messziről jött emberrel, késő este pedig színes hírekkel és ismert emberekkel zárul a nap, Bóka László műsorvezetésével.

Hajdú a Frizbiben nem bántja a sztárokat

"A műsor neve azért Frizbi, mert Bumeráng már van" - jegyezte meg Hajdú Péter, a szombat délelőtti műsorvezető új műsoráról, majd arra is kitért, hogy ezúttal egy új, másik arcát próbálja megmutatni. Rónai Egon szerint a Frizbi a "sztárokat nem bántó vagy megalázó bulvárműsor lesz". Hajdú Péter állítólag az adott hét hírét, cikijét és bukását fogja elemezni, tervei szerint az érintett személyek jelenlétében.

Arculatváltás

A műsorstruktúra mellett a rádió arculata is átalakult, a szignálok és a rádió weboldala is átalakult, és emellett a hangvétel is más lett, de a Budapest Rádió célcsoport továbbra is a 25-39 éves korosztály lesz.