Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

A Tv2 nem beszél az RTL Klubbal

2008.09.05. 15:07
A BrandFestival szervezői szerették volna, ha a Tv2 és az RTL Klub vezetői nyilvános vitán elemzik a tévés piac helyzetét, de Várdy Zoltán, a Tv2 vezérigazgatója más elfoglaltságaira hivatkozva elhárította a felkérést, sőt a Tv2 bojkottálja a konferenciát, mert Várdy neve már feltűnt a rendezvény hirdetésein.

A Tv2 közleményben tudatta a sajtóval, hogy nem vesz részt az idei BrandFestivalon, a média és tévés szakma egyik fontos konferenciáján.

„A TV2 semmilyen formában nem képviselteti magát szeptember 19-én a „BrandFestival 08” konferencián, többek közt azért, mert inkorrektnek tartja az eseményre regisztrálókkal szemben, hogy a rendezvényt a szervezők olyan előadókkal is hirdetik, akikkel nincs megállapodásuk” – áll a csatorna sajtóközleményében.

A Kreatív információi szerint a csatorna azért közölte ilyen szokatlanul éles hangnemben, hogy nem képviselteti magát a rendezvényen, mert összevesztek a szervezőkkel, akik a Tv2 és az RTL Klub vezérigazgatójának nyilvános vitáját is be akarták illeszteni a konferencia programjába.

„Nyár eleje óta egyeztettünk a TV2 vezérigazgatójával, aki elsőre nem lelkesedett az ötletért, de más formában nem zárkózott el a szerepléstől. Ezen héten kedden viszont egy külföldi vendég érkezésére hivatkozva lemondta a részvételt és ekkor kérte először, hogy a programból vegyük ki a nevét” – mesélt a Kreatívnak a konfliktusról  Barna Tamás, a kongresszus főszervezője.

Grexa Liliána, a Tv2 szakmai kommunikációs vezetője szerint viszont Várdy Zoltán a szervezőkkel folytatott egyeztetései során egyáltalán nem mondott igent a felkérésre, és jelezte, hogy az esemény időpontja sem biztos, hogy megfelelő számára, a héten pedig meglepve látta, hogy az eseményt beharangozó kampányanyagokban az ő neve is szerepel.

Az biztos, hogy a Tv2 vezetője nem akar egy asztalhoz ülni az RTL Klub vezérigazgatójával, sőt a sajtóközleményből úgy tűnik, hogy a csatorna többi munkatársa sem vehet részt a rendezvényen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!