Megölték Brinkmann professzort?

2007.06.21. 14:38
Felmerült a gyanú, hogy a Klinika sorozat sztárját meggyilkolták. Klausjürgen Wussow halála után két nappal a német államügyészség ismeretlen tettes után nyomoz.

"Feljelentés érkezett hozzánk, amiben azt állítják, hogy Wussow nem természetes halállal halt meg. Eljárást indítottunk ismeretlen tettes ellen" - nyilatkozta Michael Neff, a német államügyészség szóvivője a Bild nevű német bulvárlapnak két nappal azután, hogy A klinika című sorozat sztárja meghalt a rüdersdorfi kórházban.

"A boncolást elvégeztük, de az alapos vizsgálat során sem találtuk nyomát annak, hogy Wussow erőszakos halállal távozott volna" - cáfolta a gyilkosság lehetőségét Ulrich Scherding főállamügyész. Az eredmény megegyezett avval, amit a Berlin közeli kórház kiállított. Sherding szerint külső jelek sem utaltak erőszakosságra. A végleges eredményre viszont még várni kell, a feljelentés miatt mérgezésre utaló nyomokat is keresnek.

Tovább keresnek

Klausjürgen Wussow 1929-2007
Brinkmann professzor megszemélyesítője a berlini Hebbel színházban tanult, szerepelt filmekben is. Előbb a Derrick című krimisorozatban játszott együtt Horst Tapperttel, majd miután 85 és 89 között hetvenegy epizódon keresztül alakította a Fekete-erdei klinika professzorát, Németország egyik legkeresettebb és legjobban fizetett színésze lett. A klinika hatodik epizódja rekordot döntött, Németországban több mint 27 millióan látták, és a sorozatot később harminchét nyelvre fordították le.
Halál esetén két okból végezhetnek boncolást. A kórházak gyakran vizsgálják, hogy nem történt-e szabálytalanság a kezelés során. "Boncolás emellett akkor is indokolt, ha gyilkosság gyanúja merül fel, de ez kórházi betegeknél nagyon ritka" - tette hozzá a Bildnek nyilatkozó törvényszéki orvosszakértő. Az eddigi vizsgálati eredményekkel a színész gyerekeinek véleménye is egyezik. "Klausjürgen Wussow békében aludt el" - nyilatkozta a negyvennégy éves Barbara és a negyvenkét éves Alexander. A színész már 2006 óta egy betegotthonban élt, és idén március óta intenzív osztályon feküdt.