Szilvia
5 °C
16 °C

Szépségsebészet-trip

2002.03.13. 16:22
Lenyűgözőek a német kereskedelmi tv-adók vasárnap. Általában sem fukarkodnak a közönségbarát témákkal, de vasárnap este aztán tényleg eluralkodik az egyszerűség. Ami nem rossz, sőt izgalmas, Bunte junkie-k, mint én, előnyben.
A héten volt például az Echo 2002 választás a Sat1-en, azzal nem lehetett betelni. Az Aranyzsiráf-átadás Philippel ehhez képest 1983-as tatabányai bányásznap. Nemzeti hírességek hemzsegtek a díjkiosztón, a legfényesebb csillag Sarah Connor volt - "Let's get back to bed, boy" hitsingle - , vagy láthattuk Jenny Elvers-t, az ottani Bálint Antóniát. Az est sztárja a színpadon pedig ki lett volna más, mint a No Angels, öt lányból négy vér csúnya - össznémet hipersztárok.

Az RTL, RTL kettes és társaik bulvármagazinjainak legkedvesebb témája már közel egy éve a szépségoperáció. Azon belül a listavezető a busen-OP, avagy a mellműtét.

Ha egy bulváradót bekapcsolva hagyunk főműsoridőben egy órára, ez a szó minimum egyszer, a plasztikai műtét vagy háromszor fog elhangzani, németül. Most ez a trend. Talán az benne a lenyűgöző, hogy szex, kórház és pénz is van a témában egyszerre. Magyarországon ez ilyen méretekben nem fut, plasztikai műtétre egyelőre nincs tőkeerővel támogatott tömegigény. A Nők Lapjába bizonyára betettek róla egy anyás hangú oktatóanyagot, mint a sztárok - az emberek a tévében - és az olyan környékek drága divatjáról, amerre a mi buszunk nem jár.

Vasárnap este az első busen-OP a Sat1 Blitz! magazinjában hangzott el hét órakor, de máris egy igazi mega-Busen-OP-ről volt szó, mivel a történet főhőse a szomorú véget ért Lolo Ferrari. A francia sztár férje, Eric Vigne hathatós befolyására - akinek alapban olyan félelmetes arca van, hogy Klaus Kinski hozzá képest Klausjürgen Wussow - magára tetette a világ legnagyobb melleit, meg egy harcsa száját. A téma: kiderítették, nem antidepresszánsait adagolta túl, hanem férje mérgezte meg. Ennek illusztrálására újra lehozták az összes fellelhető Lolo Ferrari-képanyagot. Busen Barbie ötször, Busen Barbie tízszer, hússzor.

Az RTL Zwei adón folytatódott a napi szépségsebészet-turné, ahol este egy nyolcrészes sorozat fut Beauty Klinik címmel. Ebben a műsorban a kifáradóban levő valóságshow-k egyik utolsó, rendkívül magas szintre felfuttatott variációját tisztelhetjük. Az alap a hihetetlenül trendi téma, a plasztikai sebészet. A Beauty Klinik először is reality-kórházsorozat. Főhőse a sorozat telefonvonalán jelentkezőkből válogatott páciensek mellett - ez is mekkora ötlet -, az okos és vonzó Jansen doktor, aki mindenkiből még szebb német embert farag.

Telefonon lehet jelentkezni, (01 9031 3240), az adásban be is játsszák a döntő telefonhívást, majd megismerkedünk a páciensek valós életével. A páciensek persze nem kubikusok, meg stráfkocsisok, inkább modellek, vagy mint Rita 27 (party- és society-Riporterin), modelleket fotóznak. Mindjárt jobban mutat a képernyőn, mint hogy valaki ás, vagy rázkódik a bakon.

Az OP-ok sokfélék: van, akinek kicsi a szája, másnak ráncos a szemhéja, és hát a lényeg, busen, busen, busen. Mindezt érzelmesen, de energikusan, vidáman, sok véres valóság meg emberi dráma. Többen sírnak. Lenyűgöző, mikor valaki sok pénzért szép lesz. A sok pénz magában is lenyűgöző.

Eva-Lena 26, hatte schon 3 Brust-OPs, és valamit elrontott egy másik orvos. Med Jansen nem vállalja, Eva-Lena, aki történetesen modell, erre átnyergelne egy ajaknagyobbításra, vagy zsírleszívásra a combján. Sajnos ő túl szép. El lett utasítva, mielőtt további ötletekkel állhatna elő. Hihetetlen szomorúan távozik.

Annalene 29-nek lóg a melle, őt megcsinálja a doktor. Operáció után boldogan sír, majd bejön hozzá a kleine Tochter, akkor is nagy a sírás. Megmutatja a kislányának az új melleit, örül a család. Annalene-nek amúgy én is drukkoltam. A legérdekesebb páciens az előző részben lett hasban zsírleszívva, most láthatjuk az egy hónappal késöbbi eredményt. Ő Rainer, aki homoszexuális, és ezt folyamatosan diszkós-buzis zenékkel jelzik a műsor készítői. Rainer teljesen természetesen gay, mint ahogy az életébe követő kamerák előtt barátai, fodrásza, főnöke is az. Leszívott hasára otthon boldogan ölti fel kedvenc Star Trek kosztümjét.

A koreográfia tehát: előtte kis frusztráltság, majd jön a műtét, nagy injekciós tű, altatás, valódi dráma. Ébredés műtét után, kis sírás, érzelmes zene, mondjuk Sarah Connor. Az orvos leveszi a cicikről a kötést, nacher meg vocher. Utána pedig a kamera követi az életbe: egy kijavított énekesnő például fotózásra megy. A fotós mosolyogva elmondja, hogy milyen elégedett. Majd a páciensek elmennek buliba, persze profi sminkben, és minden barátjuk elmondja nekik, hogy ez az egész ganz toll, aztán mindenki berúg, a pincérek egy 34 éves duci nőt megadott jelre összepuszilnak.

Szóval nekem bejön. Kettő-hat éven belül nálunk is várható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?