Szépségsebészet-trip

2002.03.13. 16:22
Lenyűgözőek a német kereskedelmi tv-adók vasárnap. Általában sem fukarkodnak a közönségbarát témákkal, de vasárnap este aztán tényleg eluralkodik az egyszerűség. Ami nem rossz, sőt izgalmas, Bunte junkie-k, mint én, előnyben.
A héten volt például az Echo 2002 választás a Sat1-en, azzal nem lehetett betelni. Az Aranyzsiráf-átadás Philippel ehhez képest 1983-as tatabányai bányásznap. Nemzeti hírességek hemzsegtek a díjkiosztón, a legfényesebb csillag Sarah Connor volt - "Let's get back to bed, boy" hitsingle - , vagy láthattuk Jenny Elvers-t, az ottani Bálint Antóniát. Az est sztárja a színpadon pedig ki lett volna más, mint a No Angels, öt lányból négy vér csúnya - össznémet hipersztárok.

Az RTL, RTL kettes és társaik bulvármagazinjainak legkedvesebb témája már közel egy éve a szépségoperáció. Azon belül a listavezető a busen-OP, avagy a mellműtét.

Ha egy bulváradót bekapcsolva hagyunk főműsoridőben egy órára, ez a szó minimum egyszer, a plasztikai műtét vagy háromszor fog elhangzani, németül. Most ez a trend. Talán az benne a lenyűgöző, hogy szex, kórház és pénz is van a témában egyszerre. Magyarországon ez ilyen méretekben nem fut, plasztikai műtétre egyelőre nincs tőkeerővel támogatott tömegigény. A Nők Lapjába bizonyára betettek róla egy anyás hangú oktatóanyagot, mint a sztárok - az emberek a tévében - és az olyan környékek drága divatjáról, amerre a mi buszunk nem jár.

Vasárnap este az első busen-OP a Sat1 Blitz! magazinjában hangzott el hét órakor, de máris egy igazi mega-Busen-OP-ről volt szó, mivel a történet főhőse a szomorú véget ért Lolo Ferrari. A francia sztár férje, Eric Vigne hathatós befolyására - akinek alapban olyan félelmetes arca van, hogy Klaus Kinski hozzá képest Klausjürgen Wussow - magára tetette a világ legnagyobb melleit, meg egy harcsa száját. A téma: kiderítették, nem antidepresszánsait adagolta túl, hanem férje mérgezte meg. Ennek illusztrálására újra lehozták az összes fellelhető Lolo Ferrari-képanyagot. Busen Barbie ötször, Busen Barbie tízszer, hússzor.

Az RTL Zwei adón folytatódott a napi szépségsebészet-turné, ahol este egy nyolcrészes sorozat fut Beauty Klinik címmel. Ebben a műsorban a kifáradóban levő valóságshow-k egyik utolsó, rendkívül magas szintre felfuttatott variációját tisztelhetjük. Az alap a hihetetlenül trendi téma, a plasztikai sebészet. A Beauty Klinik először is reality-kórházsorozat. Főhőse a sorozat telefonvonalán jelentkezőkből válogatott páciensek mellett - ez is mekkora ötlet -, az okos és vonzó Jansen doktor, aki mindenkiből még szebb német embert farag.

Telefonon lehet jelentkezni, (01 9031 3240), az adásban be is játsszák a döntő telefonhívást, majd megismerkedünk a páciensek valós életével. A páciensek persze nem kubikusok, meg stráfkocsisok, inkább modellek, vagy mint Rita 27 (party- és society-Riporterin), modelleket fotóznak. Mindjárt jobban mutat a képernyőn, mint hogy valaki ás, vagy rázkódik a bakon.

Az OP-ok sokfélék: van, akinek kicsi a szája, másnak ráncos a szemhéja, és hát a lényeg, busen, busen, busen. Mindezt érzelmesen, de energikusan, vidáman, sok véres valóság meg emberi dráma. Többen sírnak. Lenyűgöző, mikor valaki sok pénzért szép lesz. A sok pénz magában is lenyűgöző.

Eva-Lena 26, hatte schon 3 Brust-OPs, és valamit elrontott egy másik orvos. Med Jansen nem vállalja, Eva-Lena, aki történetesen modell, erre átnyergelne egy ajaknagyobbításra, vagy zsírleszívásra a combján. Sajnos ő túl szép. El lett utasítva, mielőtt további ötletekkel állhatna elő. Hihetetlen szomorúan távozik.

Annalene 29-nek lóg a melle, őt megcsinálja a doktor. Operáció után boldogan sír, majd bejön hozzá a kleine Tochter, akkor is nagy a sírás. Megmutatja a kislányának az új melleit, örül a család. Annalene-nek amúgy én is drukkoltam. A legérdekesebb páciens az előző részben lett hasban zsírleszívva, most láthatjuk az egy hónappal késöbbi eredményt. Ő Rainer, aki homoszexuális, és ezt folyamatosan diszkós-buzis zenékkel jelzik a műsor készítői. Rainer teljesen természetesen gay, mint ahogy az életébe követő kamerák előtt barátai, fodrásza, főnöke is az. Leszívott hasára otthon boldogan ölti fel kedvenc Star Trek kosztümjét.

A koreográfia tehát: előtte kis frusztráltság, majd jön a műtét, nagy injekciós tű, altatás, valódi dráma. Ébredés műtét után, kis sírás, érzelmes zene, mondjuk Sarah Connor. Az orvos leveszi a cicikről a kötést, nacher meg vocher. Utána pedig a kamera követi az életbe: egy kijavított énekesnő például fotózásra megy. A fotós mosolyogva elmondja, hogy milyen elégedett. Majd a páciensek elmennek buliba, persze profi sminkben, és minden barátjuk elmondja nekik, hogy ez az egész ganz toll, aztán mindenki berúg, a pincérek egy 34 éves duci nőt megadott jelre összepuszilnak.

Szóval nekem bejön. Kettő-hat éven belül nálunk is várható.