Árpád
-2 °C
3 °C

Újraindul a Cimbora című televíziós gyermekműsor

2002.08.29. 15:57
Négy évi szünet után szeptember közepén újraindul a Cimbora címu, gyermekeknek szóló televíziós művészeti magazin - mondta É. Szabó Márta, a műsor szerkesztője Zánkán, a kilencedik alkalommal szervezett Cimbora-táborban csütörtökön.
Az 1975-1998. között rendszeresen jelentkező Cimbora négy évi szünet után szeptemberben újraindul: 14-én a Duna TV-ben, 15-én pedig az m1-en lesz látható az az összeállítás, amely a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium által 2500 hátrányos helyzetű gyermeknek szervezett I. Balatoni Nyárbúcsúztató Tábor életét mutatja be - ismertette a műsor szerkesztője.

Mint É. Szabó Márta felidézte, míg az elmúlt évtizedekben havonta, vagy kéthavonta jelentkezett a kedvelt gyermekműsor, reményeik szerint az újraindulást követően hetente több alkalommal is szerepelhet majd a két közszolgálati csatornán a Cimbora.

Különösen örömtelinek nevezte a televíziós szakember, hogy a Duna TV révén a határainkon túli gyermekekhez is eljut a műsoruk, mert a magazinnak korábban kitunő kapcsolata alakult ki a szomszédos országokban élő magyar gyermekekkel.

A szombaton záruló balatoni gyermektábor részeként muködő zánkai Cimbora-táborban száz, többségében határainkon túli fiatal vesz részt, akik az egyhetes rendezvényen esténként művészeti musorokkal szórakoztatták a több ezer hátrányos helyzetű gyermeket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?