Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az RTL Klub beperelte Claudiát

2002.06.04. 10:35
Szerződésszegéssel vádolja az RTL Klub Liptai Claudiát. A csatorna megindította a pert Claudia ellen és azt kérte a bíróságtól, hogy ameddig nem nem zárul le a jogvita, tiltsa le a tv2-ről a Claudia-show sztárját. A bíróság a kérést elutasította.
Liptai Claudia az RTL szerint szerződésszegést követett el, amikor elfogadta a tv2 ajánlatát annak ellenére, hogy érvényes szerződés kötötte két műsorban is a kereskedelmi csatornához - értesült a Blikk. Claudia akkor fordított hátat az RTL Klubnak, amikor felkérték a Találkozások című műsor vezetésére, ez a szerződés egyébként a mai napig életben van. Claudiát az RTL-hez kötötte a Csíííz! című műsor is, ezt a szerződést a színésznő január 15-én bontotta fel.

Szerződésszegés, etikai vétség

A szerződés értelmében január 15-ét követően Claudia hat hónapig nem nem mehetett volna konkurens adóhoz, azonban a Claudia-show már tavasszal elindult a tv2-ön. Az RTL nemcsak a szerződésszegést, hanem azt is sérelmezi, hogy Claudiával már megszerveztek egy sor forgatást és adást, amely a műsorvezetőnő távozásával nem jöhetett létre. A csatorna programigazgatója, Kolos Péter szerint Liptai Claudia nem csak jogellenesen távozott, hanem etikai vétséget is elkövetett, ezért a csatorna nem tart többé igényt a műsorvezető munkájára.

Az RTL Klub megindította a pert a műsorvezetőnő ellen. A bulvárlap információi szerint a kereskedelmi televízió a bíróságnál közbenső intézkedést kért arra vonatkozóan, hogy amíg nem zárul le a pereskedés, a bíróság tiltsa le Claudiát a tv2-ről. A bíróság ezt a keresetet elutasította. A polgári perben az RTL Klub anyagi kártérítést követel Claudiától. Ha elhúzódik a per, a követelt összeghez még kamat is jár.

A show megbukott, Claudia marad

Ugyan az RTL Klub még januárban figyelmeztette a műsorvezetőt, nem biztos, hogy szakmailag jól teszi, ha átmegy a tv2-höz, Claudiát nem lehetett eltántorítani döntésétől. A Claudia-show ugyan néhány hónapon belül megbukott, a tv2 átalakulása ugyanakkor nem érinti Liptai Claudia személyét.

A tv2 új vezetése ugyanis úgy döntött, a műsorvezetőnő ősztől új produkcióval jelentkezik a képernyőn. Még nem lehet tudni, hogy az új műsor mennyire tér majd el a Friderikusz közreműködésével készülő mostani show-tól, ám annyi kiderült, hogy a forgatás részben külföldön folyik majd, Claudia pedig számítógépezni tanul.