Az RTL Klub beperelte Claudiát

2002.06.04. 10:35
Szerződésszegéssel vádolja az RTL Klub Liptai Claudiát. A csatorna megindította a pert Claudia ellen és azt kérte a bíróságtól, hogy ameddig nem nem zárul le a jogvita, tiltsa le a tv2-ről a Claudia-show sztárját. A bíróság a kérést elutasította.
Liptai Claudia az RTL szerint szerződésszegést követett el, amikor elfogadta a tv2 ajánlatát annak ellenére, hogy érvényes szerződés kötötte két műsorban is a kereskedelmi csatornához - értesült a Blikk. Claudia akkor fordított hátat az RTL Klubnak, amikor felkérték a Találkozások című műsor vezetésére, ez a szerződés egyébként a mai napig életben van. Claudiát az RTL-hez kötötte a Csíííz! című műsor is, ezt a szerződést a színésznő január 15-én bontotta fel.

Szerződésszegés, etikai vétség

A szerződés értelmében január 15-ét követően Claudia hat hónapig nem nem mehetett volna konkurens adóhoz, azonban a Claudia-show már tavasszal elindult a tv2-ön. Az RTL nemcsak a szerződésszegést, hanem azt is sérelmezi, hogy Claudiával már megszerveztek egy sor forgatást és adást, amely a műsorvezetőnő távozásával nem jöhetett létre. A csatorna programigazgatója, Kolos Péter szerint Liptai Claudia nem csak jogellenesen távozott, hanem etikai vétséget is elkövetett, ezért a csatorna nem tart többé igényt a műsorvezető munkájára.

Az RTL Klub megindította a pert a műsorvezetőnő ellen. A bulvárlap információi szerint a kereskedelmi televízió a bíróságnál közbenső intézkedést kért arra vonatkozóan, hogy amíg nem zárul le a pereskedés, a bíróság tiltsa le Claudiát a tv2-ről. A bíróság ezt a keresetet elutasította. A polgári perben az RTL Klub anyagi kártérítést követel Claudiától. Ha elhúzódik a per, a követelt összeghez még kamat is jár.

A show megbukott, Claudia marad

Ugyan az RTL Klub még januárban figyelmeztette a műsorvezetőt, nem biztos, hogy szakmailag jól teszi, ha átmegy a tv2-höz, Claudiát nem lehetett eltántorítani döntésétől. A Claudia-show ugyan néhány hónapon belül megbukott, a tv2 átalakulása ugyanakkor nem érinti Liptai Claudia személyét.

A tv2 új vezetése ugyanis úgy döntött, a műsorvezetőnő ősztől új produkcióval jelentkezik a képernyőn. Még nem lehet tudni, hogy az új műsor mennyire tér majd el a Friderikusz közreműködésével készülő mostani show-tól, ám annyi kiderült, hogy a forgatás részben külföldön folyik majd, Claudia pedig számítógépezni tanul.