Judit
3 °C
7 °C

Colors

2000.09.24. 17:20
Magazinlesônkben a most magyarul is megjelenô Colors magazinról esik szó, mely a Benetton világcég kiadásában kerül a nézôk és olvasók elé. Azért a nézôk, mert a Colors elsôsorban látvány, a Benetton-reklámok vizuális publicisztika-jellegű formabontásának magazinba fűzött változata, Oliver Toscani látvány-zsenijének újságoskioszkokban is látható változata.
A Colors nagyágyúkkal indult, a világ legjobb fotósai egzotikus környezetekben hajszolják a látványt, ha jól emlékszem egy idôben az amerikai Tibor Kelemen, az Andy Warhol által indított Interview magazin szerkesztôje is segítette a magazin talpra állását.

Az elsô magyar (és angol) nyelvű szám környezeti problémákkal foglalkozik, ráébreszt tudatosít a humánökológia tárgykörében. Egy nagy multinacionális cég (Benetton) egy nagy olasz lapkiadó céggel karöltve (Mondadori) a multinacionális korporációk kritikáját adja; érdekes.

Közel ezer forintos árával mennyire lesz lapsiker, azt már nem tudom, de jó hogy ez is elérhetô a magyar lappiacon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?