Judit
2 °C
7 °C

Október elsején indul a Comedy Central

2008.09.26. 13:03
Elindul a Music Televisiont is működtető Viacom humoradójának magyar változata. Jön a The Daily Show és a Colbert Report, bár csak kéthetente, de cserébe esténként nem mindenhol lesz VH1.

Napi 12 órányi humort ígér az október elsején induló Comedy Central tévécsatorna - hangzott el az adó csütörtöki budapesti bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

A csatorna a kifejezetten harminc feletti közönségnek szánt, angol nyelvű VH1 zenecsatornával osztozik a sávon, amely így ugyan csak délután kettőtől hajnali kettőig az övék, de az induláskor már vagy másfél millió hazai háztartásban látható lesz a program (Több műholdas és iptv szolgáltatásban megmarad azonban esténként a VH1 is, így például a UPC Direct és a T-Home ügyfeleinek nem kell majd lemondaniuk az adóról).

Stephen Colbert

Litkai Gergely, a Comedy Central főszerkesztője szerint eddig nem volt számottevő lefedettséget magáénak mondó hazai humorcsatorna, miközben a tavaly legnézettebb száz főműsoridős produkció közül 41 ebbe a témába sorolható (A nézettségi ranglista élén például évek óta ott van a szilveszteri Sas-kabaré, és az Irigy Hónaljmirigy műsorai). A VH1-t és a Music Televisont is működtető Viacom által birtokolt Comedy Central ezért indította el nálunk hetedik lokalizációját. Az adó az Egyesült Államok mellett többek közt Angliában, Olaszországban, Lengyelországban, Hollandiában, Spanyolországban, és Németországban sugároz helyi nyelven.

Itthon is bevásároltak

A kereskedelmi célcsoportot, vagyis a 18 és 49 év közöttieket megcélzó csatorna az anyaadótól átvett műsorok mellett saját gyártású programokkal is jelentkezik, sőt a Magyar Televízióval és a Tv2-vel is sikerült megegyezniük, így a köztévétől megkapják a Beugró pár hetes adásait, míg a Tv2-től a Banánhéj, a Médiacápa és az Irigy Hónaljmirigy ismétlési jogait vásárolták meg. (A Beugró esetében nem csak megveszik a már leadott programot, hanem tulajdonképpen közösen finanszírozzák a Tv2-n már egyszer megbukott műsort).

Eric Cartman

A csatorna saját fejlesztése lesz a Magyarok az űrben című műsoruk, amiben rövid sketcheket mutatnak majd be. Emellett vásároltak a BBC-től és az HBO-tól is, így például a magyar Comedy Centralon adják majd az Office-t, a Waczak szállót, a Futottak még című, filmiparról szóló vígjátéksorozatot, Mr Bean jeleneteit, A Fekete viperát vagy éppen a Hollywoodot leleplező Törtetőket (Ezek a műsorok már mind mentek Magyarországon különböző fizetés vagy tematikus csatornákon).

Az amerikai Comedy Centralon sikerre vitt műsorok közül a My name is Earl, a, How I Met Your Mather, a South Park, a Simpson család, és a mindkét előbbi rajzfilmben már vendégszereplő Family Guy is feltűnik majd az adón, de az igazi nagy durranás a The Daily Show és a Colbert report összefoglalója. Az Egyesült Államokban naponta jelentkező politikai show-k összefoglalóját sugározzák majd felirattal kéthetenként felváltva.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?