Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Kemény pornót adott a Disney

2007.05.04. 00:23
Az amerikai Playhouse Disney rajzfilm-csatornán pár percig pornó ment, állítólag programozási hiba miatt. A cég elnézést kért, a szülők pedig most elmagyarázhatják gyerekeiknek, hogy mit is láttak a képernyőn.

Kemény pornót sugárzott egy amerikai gyermekcsatorna rajzfilm helyett, igaz, az adást néhány hosszú perc után megszakították.

A Handy Manny című rajzfilmsorozat soron következő epizódja helyett vad szexjelenet került adásba a Playhouse Disney csatornán.

"Mit csinálnak ezek?" - kérdezte az amerikai tudósítások szerint például egy kábeltévé-előfizető ötéves kisfia. Mire azonban a meghökkent apa hozzáfoghatott volna a képernyőn zajló események magyarázatához, az adás megszakadt, majd hamarosan feltűnt Manny, az ezermester és beszélő szerszámai.

A csatorna szóvivője később elnézést kért az előfizetőktől, és programozási hibára hivatkozott. A New York Daily Post című napilap csütörtöki számában megjelent cikk szerint ez nem nyugtatta meg a feldúlt szülőt: "Mindent megteszünk, hogy távol tartsuk a gyereket az ilyesmitől, erre pont egy gyerekprogramban mutogatják a disznóságot" - mondta.


A kábelszolgáltató, a Comcast szóvivője Fred De'Andrea nyilvános kért elnézést az incidensért, bár még nem sikerült kideríteniük mi okozhatta a problémát. Biztosította a nézőket, hogy a történtek miatt nem lehet a Disney-t okolni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!