Saját sitcommal erősít a Duna Televízió

2008.09.30. 00:02
Ősszel új nézőket akar magához csábítani a Duna Televízió, ezért tizenegy részes vígjátéksorozatot indít Állomés címen, de közben több lesz a színházi közvetítés, és Knézy Jenő rendőrségi magazint kap.

Saját sitcommal, valamint minden eddiginél több színházi tárgyú produkcióval erősítette meg múlt hétfőtől, folyamatosan induló őszi műsorstruktúráját a Duna Televízió - hangzott el a kisebbik köztévé hétfői sajtótájékoztatóján.

  Az Állomás című teleregény Cselényi László elnök, a széria ötletadójának közlése szerint egy, a valóság és a képzelet határán álló pályaudvar mindennapjait mutatja be mulatságos, szerethető és toleráns módon, a stabil gárda mellett akár külföldi színészeket is bevonva a produkcióba; az október közepén induló sorozatból eddig 11 részt rendeltek meg.

 "Szeretnénk folytatni, de minden a pénz kérdése" - jegyezte meg, hozzátéve, remélik, hogy jövő januártól már forgathatják az újabb epizódokat.

Emellett minden héten műsorra kerül színházi produkció, műsor vagy egy "kivételes színházi ember portréja", és szeretnék főműsoridőben a 18 és 49 év közötti nézők közül azok figyelmét is felkelteni, akik "eddig nem túlságosan figyeltek a Duna Televízióra".

  Az eseményen elhangzott az is: a Kikötő című kulturális műsor havonta egyszer - Világ Kikötő címmel - különkiadással jelentkezik, amely a Föld távoli, érdekes, ám turistaparadicsomnak nem számító vidékeinek valamelyikét mutatja be. Október elején – ifjabb Knézy Jenő vezetésével - rendőrségi magazint is indít a csatorna.