Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Angolul feliratozzák a Duna Televíziót

2007.10.10. 18:09
Hiller István saját keretéből szánt 15 millió forintot egyes műsorok angol feliratának elkészítésére. A pénz februárig elég, de utána meghosszabbíthatják a kulturális minisztérium és a műholdas csatorna együttműködését.

Miniszteri keretéből 15 millió forintot adott a Duna Televízió egyes műsorainak angol nyelvű feliratozására, ötmilliót pedig a külföldi magyar kulturális intézetek programjainak bemutatására a szaktárca vezetője; ezt maga Hiller István mondta el a közszolgálati médiumban tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Az eseményen elhangzott, hogy a februárig szóló időszakban közel napi két és fél órányi kulturális műsor angol nyelvű feliratozására elegendő a most odaítélt keret, amelyet - Cselényi László elnök által nem közölt összeggel - a Duna Televízió is megtold, míg a második forrásból a nyári szünetig hetente kétszer öt percben jelentkező Kultúránk külföldön című műsor elkészítését finanszírozzák.

Hiller István az eseményen hangsúlyozta, hogy nagyra értékeli a Duna Televízió tevékenységét, amelynek fontos feladata, hogy kulturális tekintetben "a világ magyarságát minél inkább összetartsa; és mint mondta, ha a februárig tartó időszak tapasztalatai pozitívak, "akkor folytatjuk ezt az együttműködést".

Cselényi László megjegyezte, nem csupán a harmadik - ötödik generációs, magyar gyökereikre büszke, de őseik nyelvét már nem, vagy csak alig beszélő külhoni magyarokhoz kívánják közelebb vinni a Duna Televízió műsorát, de azt is lehetővé kívánják tenni, hogy a környező államok magyarul nem beszélő polgárai is figyelemmel kísérhessék a programot.