A Duna Televízió tényleg új csatornát indít

2006.03.23. 13:02
Április 16-án indul az Autonómia Televízió, ami etnikai kisebbségekkel fog foglalkozni napi 24 órában.

Az Autonómia Televízió, a Duna Televízió tematikus csatornája április 16-tól sugározza műsorát - tájékoztatta a médium szerdán az MTI-t.

"Az Autonómia Televízió a fiatal magyarságot megszólító, dinamikus, informatív, tájékozató és szolgáltató jellegű közszolgálati csatorna, amely jól kiegészíti és kiteljesíti a Duna Televízió küldetését" - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Mint írták, "Magyarországon az első tematikus közszolgálati csatorna, mely 2006. április 16-tól sugározza műsorát Európában, Grönlandtól Kis-Ázsiáig és Észak-Afrikában".

Az Autonómia Televízió célja "Európa kis népeinek, etnikai kisebbségeinek, autonómiáinak összekapcsolása, informálása, a határon túli magyarság önszerveződési törekvéseinek támogatása, a sikeres példák felmutatása, az egyes régiók gazdasági és kulturális helyzetének, az önigazgatás és a térségfejlesztés tapasztalatainak a bemutatása".

A tévé napi műsorideje 24 óra, 8 óra adás és 16 óra ismétlés - írták. A csatornát teljes egészében a Duna Televízió működteti majd.

Tematikus adókat akart indítani a Magyar Televízió is, de a hírcsatornaként működő Demokrácia Televízióból és a köztévé archívumából szemezgető nosztalgiacsatornából egyelőre nem lett semmi. Az elsőnek szánt közéleti adót tavaly nyáron vette nyilvántartásba az ORTT, ám az MTV anyagi nehézségei miatt úgy döntött a menedzsment, hogy abban az évben nem indítja el az M3-at.