Györgyi
7 °C
23 °C

Nem kaptak pénzt az RTL valóságshowjának nyertesei

2007.05.22. 11:06
Több mint egy évvel az RTL Klub Ecopoly nevű üzleti reality show-ja után, most jegyezte be a cégbíróság azt a céget, amelynek feladata a műsorban kiválasztott feltalálók és vállalkozók "álmának" valóra váltása lenne. A kft. sokáig bizonytalannak tűnő elindulását azonban a nyertesek közül többen nem tudták megvárni, és inkább más partnerek után néztek.
Több mint egy évvel az RTL Klub Ecopoly nevű üzleti reality show-ja után a cégbíróság április 20-ai hatállyal, 3 millió forint jegyzett tőkével bejegyezte az Ecopoly Holding Befektetési Kft.-t - tudta meg lapunk. A cégbírósági adatok szerint a céget a műsor hat zsűritagjából öten alapították: Kutvölgyi Pál, a Brokernet-csoport egyik alapítója és társtulajdonosa, Lázár Vilmos fogathajtó-világbajnok, a CBA áruházlánc egyik tulajdonosa, Szabó Gál András, a Webreklam.hu médiaügynökség igazgatója, Sztanó Tamás, a LeRoy és a Tom George étteremlánc alapítója és társtulajdonosa, valamint Erdélyi Zsolt, aki médiavállalkozásán, a Mono Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-n keresztül rendelkezik tulajdonrésszel a cégben. A hatodik zsűritag, Zoób Kati divattervező viszont nem tagja az új társaságnak.

A tavaly tavasszal futott műsor olyan vállalkozóknak és feltalálóknak kínált bemutatkozási lehetőséget, akik a szakmájukban rendkívül sikeres zsűritagokat meggyőzve juthattak támogatáshoz vállalkozásaik beindításához. A tévécsatorna nem, csak az üzletemberek szálltak volna be a vállalkozásokba. Az előzetes tervek szerint a zsűritagok 60 millió forint törzstőkével alapították volna meg az Ecopoly Holdingot, illetve ennyit fektettek volna be az általuk ígéretesnek talált vállalkozásokba.

A műsor után azonban információnk szerint a zsűritagok nem tudtak megállapodni a közös cégről. Júliusban Kutvölgyi Pál egy nyilatkozatában a cégtörvény módosításával indokolta a késlekedést, mondván, annak hatálybalépése után kedvezőbb feltételekkel alapíthatnak céget. Akkori közlése szerint a hat zsűritag 44 millió forintot invesztálna az Ecopoly Holdingba, ebből az ő része 10,5 millió forint. Az ötletek kivitelezésének elindítását nyárra ígérte. A cégalapítás egyéves csúszásáról és a befektetésekről az Ecopoly Holdingtól és a lapunk által megkeresett három befektetőtől sem sikerült információkat szerezni, lapzártánkig nem válaszoltak kérdéseinkre.

A mai napig nem kapta meg az ígért pénzt az üllési Hegedűs Noémi, akinek juhtenyésztési tervét találták támogathatónak a zsűritagok. Sőt, a kért 10 millió helyett valamennyi zsűritag támogatásával 12 millió forintot ajánlottak neki. Az elmúlt egy év hitegetései után nagyon csalódott vagyok - mondta lapunknak Hegedűs, akinek tavaly a cégbejegyzés csúszásával magyarázta a késlekedést Gáspár Zita, aki az akkori elképzelések szerint ügyvezetője lett volna a cégnek. A tenyésztő tudomása szerint hozzá hasonlóan a többiek sem kaptak pénzt, de az némiképp biztató lehet, hogy a végül bejegyzett Ecopoly Holdingnak az a Hatvani László az ügyvezetője, aki szintén szerepelt a műsorban, mégpedig egy borautomata tervével. Hegedűs Noémi vállalkozása beindításához egy 30 hektáros telket akart tavaly megvásárolni, mivel a jelenlegi tanyája nem elegendő a tervezett 200 állat legeltetéséhez. Saját tanyáját azonban tavaly nem tudta eladni, amit most már szerencsének tart, hiszen azóta sem kapott pénzt az induláshoz. Csalódottságát csak fokozza, hogy a műsorban még lelkes üzletemberek nem keresték őt, csak legutóbb, két hónappal ezelőtt Hatvani László ígérte neki, hogy hamarosan bejegyzik a céget. A Népszabadság októberi információi szerint a kiválasztott vállalkozók közül többen is elunták a várakozást és más partnerek után néztek.