Aliz
6 °C
14 °C

Nem kaptak pénzt az RTL valóságshowjának nyertesei

2007.05.22. 11:06
Több mint egy évvel az RTL Klub Ecopoly nevű üzleti reality show-ja után, most jegyezte be a cégbíróság azt a céget, amelynek feladata a műsorban kiválasztott feltalálók és vállalkozók "álmának" valóra váltása lenne. A kft. sokáig bizonytalannak tűnő elindulását azonban a nyertesek közül többen nem tudták megvárni, és inkább más partnerek után néztek.
Több mint egy évvel az RTL Klub Ecopoly nevű üzleti reality show-ja után a cégbíróság április 20-ai hatállyal, 3 millió forint jegyzett tőkével bejegyezte az Ecopoly Holding Befektetési Kft.-t - tudta meg lapunk. A cégbírósági adatok szerint a céget a műsor hat zsűritagjából öten alapították: Kutvölgyi Pál, a Brokernet-csoport egyik alapítója és társtulajdonosa, Lázár Vilmos fogathajtó-világbajnok, a CBA áruházlánc egyik tulajdonosa, Szabó Gál András, a Webreklam.hu médiaügynökség igazgatója, Sztanó Tamás, a LeRoy és a Tom George étteremlánc alapítója és társtulajdonosa, valamint Erdélyi Zsolt, aki médiavállalkozásán, a Mono Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-n keresztül rendelkezik tulajdonrésszel a cégben. A hatodik zsűritag, Zoób Kati divattervező viszont nem tagja az új társaságnak.

A tavaly tavasszal futott műsor olyan vállalkozóknak és feltalálóknak kínált bemutatkozási lehetőséget, akik a szakmájukban rendkívül sikeres zsűritagokat meggyőzve juthattak támogatáshoz vállalkozásaik beindításához. A tévécsatorna nem, csak az üzletemberek szálltak volna be a vállalkozásokba. Az előzetes tervek szerint a zsűritagok 60 millió forint törzstőkével alapították volna meg az Ecopoly Holdingot, illetve ennyit fektettek volna be az általuk ígéretesnek talált vállalkozásokba.

A műsor után azonban információnk szerint a zsűritagok nem tudtak megállapodni a közös cégről. Júliusban Kutvölgyi Pál egy nyilatkozatában a cégtörvény módosításával indokolta a késlekedést, mondván, annak hatálybalépése után kedvezőbb feltételekkel alapíthatnak céget. Akkori közlése szerint a hat zsűritag 44 millió forintot invesztálna az Ecopoly Holdingba, ebből az ő része 10,5 millió forint. Az ötletek kivitelezésének elindítását nyárra ígérte. A cégalapítás egyéves csúszásáról és a befektetésekről az Ecopoly Holdingtól és a lapunk által megkeresett három befektetőtől sem sikerült információkat szerezni, lapzártánkig nem válaszoltak kérdéseinkre.

A mai napig nem kapta meg az ígért pénzt az üllési Hegedűs Noémi, akinek juhtenyésztési tervét találták támogathatónak a zsűritagok. Sőt, a kért 10 millió helyett valamennyi zsűritag támogatásával 12 millió forintot ajánlottak neki. Az elmúlt egy év hitegetései után nagyon csalódott vagyok - mondta lapunknak Hegedűs, akinek tavaly a cégbejegyzés csúszásával magyarázta a késlekedést Gáspár Zita, aki az akkori elképzelések szerint ügyvezetője lett volna a cégnek. A tenyésztő tudomása szerint hozzá hasonlóan a többiek sem kaptak pénzt, de az némiképp biztató lehet, hogy a végül bejegyzett Ecopoly Holdingnak az a Hatvani László az ügyvezetője, aki szintén szerepelt a műsorban, mégpedig egy borautomata tervével. Hegedűs Noémi vállalkozása beindításához egy 30 hektáros telket akart tavaly megvásárolni, mivel a jelenlegi tanyája nem elegendő a tervezett 200 állat legeltetéséhez. Saját tanyáját azonban tavaly nem tudta eladni, amit most már szerencsének tart, hiszen azóta sem kapott pénzt az induláshoz. Csalódottságát csak fokozza, hogy a műsorban még lelkes üzletemberek nem keresték őt, csak legutóbb, két hónappal ezelőtt Hatvani László ígérte neki, hogy hamarosan bejegyzik a céget. A Népszabadság októberi információi szerint a kiválasztott vállalkozók közül többen is elunták a várakozást és más partnerek után néztek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?