Sándor, Ede
6 °C
10 °C

Késik az Esti Hírlap újraindulása

2007.10.16. 10:02
Hónapokkal később, talán januárban indul újra a hányattatott sorsú napilap.

A korábban tervezettnél pár hónappal később, várhatóan január közepétől jelenik meg ismét az Esti Hírlap. Füstös Zsolt főszerkesztő elmondta, terjesztési hálózatuk kialakítása okozza a késést. Egyenként kell engedélyeztetniük a fővárosi kerületekkel, hogy rikkancsok árulják a lapot.

Szándékaik szerint október 23-án ettől függetlenül jelentkeznek a lap nulladik számával; a főszerkesztő tájékoztatása szerint még toborozzák a munkatársi gárdát, amelynek 10-12 belsős, és körülbelül ugyanennyi külsős tagja lesz.

A délutáni újság szeptember végi beharangozó sajtótájékoztatóján "pártoktól független, de nem semleges" Esti Hírlapot ígért Füstös Zsolt, aki akkor arról beszélt: olyan új politikai napilapot terveznek megjelentetni, amely a mai magyar közéletben és médiában tapasztalható "szellemi kasztosodásra" válaszul próbál átjárhatóságot biztosítani a különböző politikai oldalak és nézetek között.

Siker és bukás 

Az Esti Hírlap 1956 decemberében jelent meg először, évtizedeken át az egyedüli délutáni újság volt Budapesten. A lapot 1996 novemberéig adták ki folyamatosam, s fénykorában naponta 380 ezres példányszámban jelent meg. Többszöri újraindulási kísérlet, tulajdonosváltás után 2005 júniusában Esti Hírlap Weekend címen érte meg az utolsó piaci bukását.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!