Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még több belsős munkatárs a közmédiumoknál

2006.07.03. 11:59
Az ekho bevezetése miatt nőtt az MTV, a Magyar Rádió és a Duna Televízió alkalmazottainak száma is. Az MTV ennek ellenére egymilliárd forintot spórol.

Ha eltérő mértékben is, de az elektronikus közszolgálati médiumoknál emelkedett a belső munkatársak száma a színlelt szerződések felszámolása nyomán.

A Magyar Televíziónál, ahol korábban 7-800 vállalkozási szerződést bontottak fel, 160 eddig külsős műsorkészítőt és -gyártót vettek állományba, közölte Csorba Mária szóvivő, hozzátéve, a lépéstől, amelyet törvénymódosítás is szükségesé tett, évente fél-egymilliárd forintos megtakarítást várnak. Mint mondta, eddig mintegy 1600 belsőst foglalkoztatott a köztelevízió.

Gőblyös István, a Magyar Rádió gazdasági alelnöke azt közölte, mivel az újságíróknál "eddig is jogszerű jogviszonyokat tartott fenn" a médium, a jelenlegi, 1370-es létszámhoz tucatnyinál is kevesebb új belsős, jellemzően műszaki területen dolgozó munkatárs csatlakozott e hónap első napjától.

Szekeres László gazdasági alelnök tájékoztatása szerint a Duna Televíziónál 140-nel emelkedik az eddig 380-as belsős létszám, ami egész évre számítva mintegy 30-50 milliós pluszköltséget ró a közszolgálati médiumra.