Ágnes
-5 °C
2 °C

Még több belsős munkatárs a közmédiumoknál

2006.07.03. 11:59
Az ekho bevezetése miatt nőtt az MTV, a Magyar Rádió és a Duna Televízió alkalmazottainak száma is. Az MTV ennek ellenére egymilliárd forintot spórol.

Ha eltérő mértékben is, de az elektronikus közszolgálati médiumoknál emelkedett a belső munkatársak száma a színlelt szerződések felszámolása nyomán.

A Magyar Televíziónál, ahol korábban 7-800 vállalkozási szerződést bontottak fel, 160 eddig külsős műsorkészítőt és -gyártót vettek állományba, közölte Csorba Mária szóvivő, hozzátéve, a lépéstől, amelyet törvénymódosítás is szükségesé tett, évente fél-egymilliárd forintos megtakarítást várnak. Mint mondta, eddig mintegy 1600 belsőst foglalkoztatott a köztelevízió.

Gőblyös István, a Magyar Rádió gazdasági alelnöke azt közölte, mivel az újságíróknál "eddig is jogszerű jogviszonyokat tartott fenn" a médium, a jelenlegi, 1370-es létszámhoz tucatnyinál is kevesebb új belsős, jellemzően műszaki területen dolgozó munkatárs csatlakozott e hónap első napjától.

Szekeres László gazdasági alelnök tájékoztatása szerint a Duna Televíziónál 140-nel emelkedik az eddig 380-as belsős létszám, ami egész évre számítva mintegy 30-50 milliós pluszköltséget ró a közszolgálati médiumra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!