Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kávézós rádió az Est FM helyén

2002.12.18. 15:12
Kávézós, beszélgetős mediterrán rádióként jellemezte az Est FM helyén induló adót a főszerkesztő. A hallgatóbarát rádió nem nézi majd le közönségét, és lesznek Nagy Nevek is, de még nem tudni kicsodák.
Radio Cafeként folytatja működését a jelenleg Est Rádió néven sugárzó budapesti rádióadó. A névváltozás az adó hangvételének változását jelzi - mondta Alpári László, megbízott főszerkesztő. A rádiónak ugyanis nem az feladata, hogy forradalmat csináljon - tette hozzá - hanem hogy ajtót nyisson.

Ennek szellemében a "Radio Cafe tágabb közönséghez, és egyszerűbb megfogalmazással" kíván szólni, mint a rétegkultúrára szakosodott elődje. Nem elefántcsonttoronyból akarunk lebeszélni a hallgatókhoz - fogalmazott Alpári - célunk, hogy olyanok is hallgassanak, akik nem affinisek a magas kultúra iránt.

Az új adót, jellegében leginkább fiatalos hangvételű Bridge rádióként jellemezte kérdésünkre a megbízott főszerkesztő.

Alpári László elmondta, hogy szeretnének a médiából már ismert személyiségeket meghívni műsorvezetőnek, mintegy arcot adva ezzel a rádiónak. Neveket azonban még nem említett, annyit lehet tudni, hogy tárgyalásokat folytatnak a TV2-vel és a Sziget Kft.-vel. Terveik szerint a rádió képviselné továbbá a Sziget rendezvényeit is, a fesztivált, a Hysteriát, a Parádét és a Volt fesztivált.

Az új műsorkoncepcióban helyet biztosítanának a rétegműfajok közönségsikerre számító, érthető darabjainak is. Nem változtatnak viszont az 51%-os szövegarányon, annál is inkább, mivel ez számukra az ORTT szerződésben rögzítve van.

Kádár Tamás, a rádiót megvásárló Mocca Mogul Kft. másik tagja kiemelte, hogy a váltásra azért is szükség volt, mert "az a vonal, amit az Est FM képviselt, gazdaságilag nem térült meg, finoman szólva".

Mint arról már beszámoltunk, a Pesti Est Kft. és a Mocca Mogul által 60:40 százalékban tulajdonolt Est FM megvásárlására szeptemberben írtak ki pályázatot. Az új tulajdonos végül a többek közt Alpári László kezében levő kisebbségi tulajdonos lett. A rádió 2002 december 31-ig használhatja az Est nevet.

A rádió gazdaságilag is beolvad a tulajdonosok média- és reklámvállalkozásainak rendszerébe, az Edison csoportba. Ők értékesítik majd a reklámokat és szervezik a promóciót. Bár a rádió január elején elindul, februártól várható, hogy felépül a teljes, tervezett műsorstruktúra.