Pénzért beszélnek a reality show-kban az EU-ról

2003.04.09. 15:24
A Big Brother ház lakói lefüggönyözött busszal, együtt mennek szavazni szombaton, a Való Világ villalakói azonban saját szavazókörzetükbe látogathatnak el, a távolságtól függően autóval vagy helikopterrel. Az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány finanszírozta az ötletet, hogy a szereplők egyáltalán beszéljenek az EU-csatlakozásról.
A Big Brother-ház lakói a XIV. kerület egyik szavazóhelyiségébe tesznek kirándulást szombaton, hogy szavazzanak az EU-csatlakozásról. Mivel a lakóknak - a szabályok szerint - nem szabad a külvilággal érintkezniük, lefüggönyözött buszban utazhatnak a szavazókörbe és vissza.

A lakóhely szerinti illetékesek tesznek értük

A szerkesztők már jó előre mindent elintéztek; igazolást kértek a házlakók állandó lakhelyéhez tartozó szavazóköröktől, így már semmi akadálya nincs a szavazásnak - tudtuk meg Papp Diánától, a Big Brother sajtómunkatársától.

A Való Világ játékosai külön-külön mennek szavazni, mindenki a saját körzetébe. A műsor szerkesztői úgy szeretnék megoldani a szállítást, hogy a játékosok minél kevesebb időt töltsenek el a villán kívül, ezért a távolabb lakók valószínűleg helikopterrel utaznak majd, mondta el Dobsi Adrienn, a Való Világ sajtófőköke.

Úgy tudjuk, az ötlet, hogy a két reality show gárdája foglalkozzon az EU-csatlakozással és szavazzanak szombaton, az Európai Uniós Kommunikációs Közalapítványtól származik, amely a két kereskedelmi televízióval 75-75 millió forintos megbízási szerződést kötött a kampányra.

Somody Imre, az alapítvány kuratóriumának elnökhelyettese az Indexnek azt mondta, azért fizettek, hogy a szereplők beszélgessenek az EU-ról, mert a két műsoron keresztül egy jelentős csoportot érnek el üzenetükkel.