Aliz
6 °C
14 °C

Himalája TV

2002.10.21. 11:33
Durvul a műfaj. A valóságshow-k sztenderd, népi változatai után előbb politikai pályára küldik a versenyzőket, most pedig bele a susnyákba. Extrém tévé extrém arcoknak.
Nem ismernek határokat a valóság show producerek: egy amerikai kábeltársaság olyan versenyzőket keres, akik különböző extrém túrák után egyenesen a Mount Everestnek vágnának neki - természetesen csinos pénzösszegért cserébe.

Az Outdoor Life Network nevű televíziós társaság készülő sorozatában olyan szélsőséges vidékeken kell keresztülvágniuk a résztvevőknek, mint az afrikai Kalahári sivatag, a borneói rengeteg vagy az izlandi jéghegyek. A végső cél a világ teteje.

A televíziós társaság 50 megfelelően képzett versenyzőt választ ki, ám végül csak 12-en vághatnak neki a világ legmagasabb pontjának. "A kaland hírnökei" című műsor nyertesének jutalma 250 ezer dollár (62 millió forint). A program már csak azért is izgalmas lesz, mert a több mint ezer sikeres hegymászó mellett akadtak szép számmal olyanok is, akik életüket vesztették a Mount Everest megmászása során.

Űrtrip - mindig magasabbra

Az amerikai csatorna műsora természetesen csak egyike a mind magasabbra törő extrém valóságshow-k hosszú sorának. Nemrég a brit ITV1 'Túlélő' című műsorában követhették a nézők, hogyan boldogulnak a jelentkezők egy lakatlan szigeten. Egy orosz társaság pedig legutóbb bejelentette, hogy a nyilvános vetélkedőjének nyertese jegyet kap a Nemzetközi Űrállomásra.

Más extrém területek - például a politika - sem kerülik el a tévés producerek tekintetét. Argentínában hamarosan elindítanak egy olyan kiszavazós tévéshow-t, melynek szereplői valódi közéleti posztokra - köztük képviselői mandátumra - pályáznak. Az HBO még ezen is túlmegy: a 2012-es elnöki választáson saját jelöltet indít, akinek kampányát és magánéletét nap mint nap közvetítik majd a kábelcsatornán.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?