Gasztronómiai műsorok csapnak össze a tévében

2004.02.10. 10:22
Új gasztronómiai műsorokat indít az RTL Klub és a Tv2 is az elkövetkező hetekben. A Tv2-n Schobert Norbi ajánl majd egészséges ételeket minden vasárnap délben, az RTL Klubon viszont Kovács Lázár párbajozik a nézőkkel ugyanebben az időpontban.
Egy hete jelentette be a Tv2, hogy márciustól vasárnap délben jelentkező új életmód magazint tűz műsorára, amelyben Schobert Norbi és Rubint Réka körbejárja a világot, és minden egzotikus helyszínen tornázik és főz, és máris itt az RTL Klub válasza, a Geszti Péter másnapos fejfájását idéző elnevezésű Séfségverseny.

A február 15-étől jelentkező műsor a hat éve állandóan műsoron lévő Vasárnapi Receptklub különkiadása, amelyben a lelkes önkéntesek Kovács Lázárral mérhetik össze gasztronómiai tudásukat. A kihívókon kívül a zsűri tagjai is a nézők közül kerülnek ki, hiszen, ha valaki beküldi a receptjét, akkor maga döntheti el, hogy az RTL Klub hivatásos szakácsa, vagy ellenfele főzte-e meg finomabban az ő ételét.

A műsorban szabadon választott és kötelező versenyszámban indulnak majd a párbajozók és a két étel elkészítéséhez huszonöt perc áll majd a rendelkezésükre. A két sztárvendégből és egy nézőből álló zsűri pontozza az elkészült ételeket, de közben nem tudják melyik ételt pontosan melyik versenyző készítette. A showban szigorúan pontozzák majd az egyes fogások illatát, ízét, és persze a tálalást és a dekorációt is.

Az első műsorban Kovács Lázár kihívója egy orosz származású konyhafőnök lesz.