Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Derogál a szülés a francia miniszterelnöknek

2003.09.01. 11:23
Formálisan nem tilthatta meg, de a francia miniszterelnök lebeszéli kormányának tagjait arról, hogy részt vegyenek a "36 óra" című, októberben induló valóságsóban. A műsor minden adásában egy híres politikus csatlakozik egy átlagemberhez, és eltölt vele 36 órát. Raffarin azon bukott ki, hogy egy miniszterhelyettes jelen volt két szülésen.
Talán elfojtott lelki problémái, talán a valóságsókkal szembeni berzenkedés vezette arra Jean-Pierre Raffarin miniszterelnököt, hogy egy szülésen való részvétel miatt beleszóljon abba, kormányának tagjai milyen műsorban léphetnek fel. Pierre Bedier igazágügyminiszter-helyettes ugyanis az októberben induló "36 óra" kedvcsináló (szakszóval: pilot) adásának díszvendégeként egy párizsi szülésznő társa volt másfél napig. Eközben persze dolgozni is elmentek, ahol világra segítettek két csecsemőt. Egyiküket maga Bedier mosdatta meg.

Nem kérnek belőle

A TF1 kereskedelmi csatorna a politikusok emberi arcát akarná kiemelni a szériával, de a jobboldali miniszterelnök a jelek szerint nem kér az ilyen - amúgy ingyenes és hatékony - reklámból. A Journal de Dimanche című hetilap szerint Raffarint megrémítette, hogy politikustársát szülőszobában látja. A Le Parisien című újság idézte a miniszterelnök egyik tanácsadóját: "a minisztereknek nem az a dolguk, hogy ilyen showműsorokban szerepeljenek." A miniszterelnöki hivatalbana Reuters hírügynökség kérdésére annyit mondtak, egyelőre bizonytalan, hogy Jean-Francois Cope kormányszóvivő az előzetes megbeszélésnek megfelelően szerepel-e majd a programban.

Az adástól való ódzkodás nem jobbos tulajdonság: Francois Hollande, az ellenzéki szocialisták pártelnöke szerint a reality műfaj leértékeli a politikát és nem hozza közelebb a vezetőket, illetve a kiábrándult választókat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?