Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Felgyorsítják a Danubius és Sláger pályázatát

2008.10.30. 10:25
Az ORTT nyolc-kilenc hónap alatt akarja letudni az egyéves procedúrát.

Két országos kereskedelmi rádió - a Danubius és a Sláger - frekvenciapályázatát gyorsítja fel a médiahatóság - tudható meg az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) egyik e heti döntéséből.

    

A médiahatóság annak érdekében gyorsítaná fel a két országos kereskedelmi rádió koncessziójának pályáztatását, hogy jogosultságuk jövő őszi lejárta előtt döntés születhessen. Több testületi tag egy hónappal ezelőtt az MTI-nek azt mondta, nyolc-kilenc hónaposra gyorsítanák fel a bő egyéves procedúrát, hogy - mint egyikük fogalmazott - "ne maradjon kereskedelmi rádió nélkül a nép".

    

A médiahatóság elnöke július elején beszélt arról az MTI-nek, annak ellenére elkezdhet ősszel foglalkozni a médiahatóság a Danubius és a Sláger Rádió koncessziójának meghosszabbításával, hogy ez év végéig frekvenciastop van érvényben.     Majtényi László közölte: ha addig nem születik meg az új médiatörvény, a korlátozás lejárta után, azaz a jövő év január elsejétől a kérdés ismét az ORTT hatáskörébe kerül.

    

Az ORTT tavaly novemberben - a digitális átállásról szóló jogszabály és a médiatörvény folyamatban lévő módosítására hivatkozva - hirdetett az esztendő végéig szóló moratóriumot frekvenciaügyekben, majd az Országgyűlés döntött úgy, hogy 2008 végéig megtiltja a koncesszió kiadását és hosszabbítását a testületnek.