Júliustól nem lesz Friderikusz Most

2008.05.28. 23:38
Friderikusz Sándor befejezi két és fél éve futó ATV-s esti beszélgetős műsorát, a Friderikusz Mostot. Kereskedelmi tévén ezt ennyi ideig lehet csinálni, áll a hivatalos indoklásban.

Június 26-án láthatják a nézők utoljára a Friderikusz Mostot. Az ATV-n két és fél éve minden hétköznap jelentkező műsor 414 adást élt meg. "Úgy érezzük, ennyi idő alatt kimerítettük azokat a kereteket, amelyek között egy kereskedelmi televízió és egy ilyen típusú műsor együtt tud működni" - áll a tévé és Friderikusz cégének közös közleményében.

A műsort az AGB Nielsen adatai szerint adásonként 90-120 ezer néző követte figyelemmel, ahogy az a produkció által kiadott sajtóközleményben is szerepel.

"A műsor ezt a nézettséget annak köszönheti, hogy a társadalmi jelenségek vizsgálatánál tisztelte a tényeket, a józan észt, és - a magyar nyilvánosságot sokszor megbénító pártatlanság és kiegyensúlyozottság abszurd követelményével szemben - merte vállalni a meggyőződését is" - értékelték közös munkájukat a közleményben.

A közlemény azonban arra már nem tér ki, hogy a műsort szinte csak az idősek nézték, a 18-49 év közötti korcsoportból mindössze átlagosan 5-10 ezer nézője volt az adásoknak.