Friderikusz is távozik a tv2-től

2002.06.01. 12:23
Friderikusz Sándor megelőzte a tv2 új vezetőségét. Állítólag öt perccel hamarabb mondott fel a kereskedelmi csatornának, mintsem hogy az illetékesek közölhették volna vele: nem kell a műsora, a mindössze nyolc adást megélt Fantasztikus Európa.
Mintahogy az Index is megírta, a tv2 új vezetőségének nem nagyon tetszett a Fantasztikus Európa, miután erről Friderikusz is értesült, rohant felmondani. A Blikk értesülése szerint a showman alig öt perccel hamarabb jelentette be felmondását, minthogy a kereskedelmi csatorna illetékesei felszólították volna a távozásra.

Máshol lesz Fantasztikus

A Külügyminisztérium támogatásával készülő, ám mérsékelten sikeres EU-ismereti show azonban nem tűnik el végleg a képernyőről. Friderikusz más csatornához viszi a műsort. Azt azonban, hogy hol és mikor lehet majd látni a műsort, egyelőre nem tudni: "Már hetek óta nagy erőkkel dolgozom az egyelőre titkos jövőmön. Ma még erről nem mondhatok többet. Az azonban biztos, hogy a Fantasztikus Európa más csatornán folytatódik majd" - nyilatkozta Friderikusz a bulvárlapnak.

Friderikusz kapcsolata eddig sem volt felhőtlen a tv2-vel, mint köztudomású, a sztár egy ideig nem szerepelhetett a képernyőn, mivel megpályázta a Magyar Televízió elnöki székét. A pályázatot nem nyerte el, azonban a Blikk szerint nem mondott le végleg arról, hogy közszolgálati tévéelnök legyen.

Az RTL-nél biztos nem

Annyi azonban már biztosnak mondható, hogy Friderikusz Sándor legközelebb nem RTL Klubos embléma alól mosolyog majd ránk, mivel perben áll a jelenleg legnépszerűbb csatornával, amelyik több százmillió forintot követel tőle szerződésszegés miatt.

Friderikusz következő munkahelye valószínűleg az m1 lesz. A közszolgálati televízió ugyanis a héten már megkörnyékezett egy másik tv2-ös sztárt, Lagzi Lajcsit is. A kérdés már csak az, ki marad a tv2-nél?