Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
2 °C
7 °C

63 milliót fizetett Friderikusz

2007.08.08. 15:18
A műsorvezető kifizette azt a kártérítést, amit a Legfelsőbb Bíróság állapított meg az RTL Klub számára, amiért Friderikusz nem adta át még 1999-ben a Meglepő és Mulatságos már elkészült részét.

A Blikk információi szerint kifizette 63 milliós forintos adósságát Frderikusz Sándor az RTL Klubnak, és ezzel a televíziós egy lassan nyolc éve húzódó ügyet zárt le.

Friderikusz azért ítélte ekkora kártérítésre a Legfelsőbb Bíróság, mert a Meglepő és Mulatságos című műsor utolsó epizódjának adáskazettáit a vetítés napján egyszerűen nem adta át a tévének még 1999-ben. Friderikusz így rendezte le a csatorna és közte kialakult vitát, majd a Tv2-höz távozott.

A Blikk információit nem akarta megerősíteni Friderikusz Sándor, de Rényi Ádám, az RTL Klub kommunikációs igazgatója elismerte, hogy megérkezett az adó számlájára a bíróság által kiszabott kártérítés.

Végighaknizta

A kereskedelmi tévék indulásakor, 1997. őszén Friderikusz az RTL Klubhoz ment, ahonnan botrányos körülmények között távozott, a Tv2-höz . Az RTL Klub ezért szerződésszegésért beperelte, az elsőfokú bíróság 320 millió forintos kártérítést ítélt meg az RTL Klub javára, később ezt 240 millióra, majd 63 millióra mérsékelték a fellebbviteli eljárások során.

A Tv2-n egyébként Friderikusz a Gyerekszáj és a Fantasztikus Európa című műsorokat vezette, majd az alacsony nézettség miatt az MTV-hez távozott, ahol a Szólás szabadságát készítette, de 2005-ben távozni kényszerült, miután egy Népszabadságnak adott interjúban kritizálta Rudi Zoltánt, a köztévé elnökét. Azóta a showman a az ATV-nél vezet műsort, a tévé őszre is szerződést hosszabbított vele, bár az alacsony nézettsége miatt jelentősen csökkentették a műsor költségvetését, és így Friderikusz jövedelmét is.  • Vennék
  • Bankszámla