Álomgázsiért térnek vissza a Jóbarátok

2006.01.23. 16:18
A hat Jóbarátok-sztár egy titkos találkozón megegyezett az NBC tévétársasággal egy négyrészes minisorozat leforgatásáról. A hat színész minden egyes epizódért ötmillió dollárt kap. A tévétársaság állítólag tárgyal egy folytatásról is, amiben a három férfikarakter szerepelne.

A világszerte hatalmas sikerrel futott Jóbarátok szitkom négy egyórás résszel tér vissza a képernyőkre, írja a Hollywood.com. Egy karácsony előtt tartott titkos találkozón a hat sztár, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, David Schwimmer és Matthew Perry megegyezett az NBC tévétársaság vezetőivel; a színészek egy-egy epizódért ötmillió dollárt tehetnek zsebre.

Egeket verő nézettség

Friends

A forgatókönyvírók már elkezdtek dolgozni a négy dupla epizód poénjain, a minisorozatot várhatóan jövőre fogják sugározni. A színészek közül Jennifer Aniston lelkesedett a legkevésbé az ötletért, és ő is írta alá utolsónak a szerződést, mondta az NBC egyik, magát megnevezni nem kívánó munkatársa. "Ez egy valóra vált álom, a nézettség az egeket fogja ostromolni" - tette hozzá.

A csatorna vezetői céloztak arra is, hogy egy második folytatását is elindítják a sikersorozatnak, a Matt LeBlanc főszereplésével készült, Joey című szitkom kiábrándító teljesítménye után. Az It's A Guy Thing (kb. "Pasidolog") című sorozatban a három férfikarakter - Matthew Perry, David Schwimmer és Matt LeBlanc - szerepelne, írta a Channel 4. Az NBC szóvivője megerősítette, hogy folyamatosan zajlanak a tárgyalások a jövőbeli projektekkel kapcsolatban.

Negyvenmillió rajongó

A Jóbarátok 1994-es indulása óra folyamatos siker, az erdeti sorozat befejező részét az NBC becslése szerint 40-50 millióan nézték. A szereplők a hírek szerint nem csak a képernyőn voltak barátok. A befejező rész után mindnyájan megjelentek Jay Leno show-jában, ahol kapcsolatuk erejét bizonyítandó elmondták: Rosst alakító Schwimmer javaslatára együtt harcoltak a műsor növekvő sikerét követő, magasabb gázsiért. A bérharcnak köszönhetően a Jóbarátok főszereplői a végén már egymillió dollárról írhattak számlát minden egyes epizódot követően.