Végleg vége a Jóbarátoknak

2004.05.06. 13:06
Sajnos eljött az a nap, amitől a Jóbarátok sorozat rajongói féltek: Amerikában az NBC csatornán ma este mutatják be a sorozat legeslegutolsó részét. A rajongók szomorkodnak, a TV csatorna azonban örül, ugyanis rekordösszegért árulja a reklámhelyeit. Ilyen nagyon ritkán fordul elő az amerikai televíziózás történetében.
A rekordösszeg 2.1 millió dollárt jelent, amilyen reklámbevétellel az Egyesült Államok legnézettebb műsora: az amerikai futball döntője, a Super Bowl rendelkezik. Összesen fél perces reklámhelyekről van szó, de a szakértők szerint még így is várhatóan harc folyik majd a cégek között, hogy ki kapja meg a reklámhelyeket. Azért is annyira kapósak ezek a reklámhelyek, mivel már az utolsó előtti rész is minden képzeletet felülmúlóan sikeres volt és minden más tévétársaság nézettségi adatait is lekörözte. Előreláthatólag ma este 50 millió rajongó fog a képernyők elé ülni Amerikában és megnézni a 6 New York-i fiatal életéről szóló vígjáték sorozat utolsó és egyben befejező részét.

Friends Előrejelzések szerint a Jóbarátok ma esti epizódja lesz a harmadik legnagyobb nézőszámmal rendelkező sorozatbefejező rész, a M*A*S*H és a Cheers után. Más tévétársaságok is megpróbálják majd ezt kihasználni, ugyanis a TV Land csatorna már aznap este a sorozat régebbi epizódjaiból vetít le részeket.

Ugyan az amerikai nézők nem élvezhetik majd Monica, Rachel, Phoebe, Chandler, Joey és Ross újabb kalandjait, nekünk még szerencsére több hónapot kell várnunk a befejező epizódra. Addig 2 tévécsatornán is nyomon követhetjük a fiatalok viccesebbnél viccesebb történeteit, valamint idén, megvásárolhatjuk mind a 10 évadot DVD-n és VHS-en.

Cinematrix