Gáti Kati kedden a Vészhelyzetben

2005.11.21. 20:44
Koltai Róbert Sose halunk meg filmjének Nusikájaként megismert kanadai születésű magyar színésznő a Vészhelyzetben aggódó családanyát alakít.
Gáti Kati, azaz Kathleen Gati a magyar származású, kanadai születésű színésznő szerepel a Vészhelyzet keddi, azaz november 22-én adásba kerülő epizódjában. Gáti egy olyan családanyát alakít a 11. évadánál tartó sorozat 229. részében, akinek férje súlyos sérülésekkel kerül a sürgősségi osztályra. A színésznő az epizódot még tavaly nyár végén forgatta, és közel két hétig dolgozott a széria főszereplőivel.

#alt#
Nem sokkal a kórházsorozat után Gáti a The Optimist című vígjátékban is fontos szerepet kapott, amiben ismét együtt dolgozott vészhelyzetes partnerével, Shane Westtel. Ezzel egyidőben egy bohócdoktorokról szóló nagyjátékfilmben is szerepelt a 7 Emmy- és 5 Golden Globe-díjas Ed Asner partnereként. Gáti állandó vendég lett a kórházakban, hiszen idén októberben a Strong Medicine című orvossorozatban is forgatott.

Ősz óta a Kiefer Sutherland főszereplésével készülő 24 című akciósorozatban dolgozik. Kezdetben a januárban bemutatásra kerülő ötödik évadban csupán három epizódra szerződött, ám újabb részekben is számítanak rá az alkotók. Az orosz elnök feleségét alakítja, és bár szerződése tiltja, hogy részletekkel szolgáljon, annyit lehet tudni, hogy szerepe egyre nő az epizódok múlásával. Emellett szinkronizál az Eloise című rajzfilm sorozatváltozatában Tim Curry és Vanessa Redgrave partnereként.