Imádják a csehek a gorillás valóságshow-t

2005.11.18. 09:31
Egyre nagyobb a nézettsége a Leleplezés (Odhalení) című új prágai valóságshow-nak, amelynek a szereplői gorillák. Eredetileg egy hétig akarták sugározni a műsort, de a nagy siker miatt legalább e hónap végéig folytatják.

A prágai állatkert egyik pavilonjába az elmúlt héten tizenhat rejtett kamerát szereltek be, amelyek megállás nélkül rögzítik Shindu és Kijiva gorillamama és Richard papa, valamint a Moju névre hallgató, öt hónapos gorillabébi életét.

#alt#
Forrás: rozhlas.cz

Tanuljunk gorillául!

A jeleneteket huszonnégy órán keresztül követni lehet a cseh közszolgálati rádió egyik internetes oldalán. A nagy közönségsikernek köszönhetően néhány napja a cseh közszolgálati tévé (CT) és a CT 24 hírtelevízió is bemutatja reggelente és esténként a legérdekesebb jeleneteket - írja a Népszabadság.

Hetente többször jelentkezik a Tanuljunk gorillául című adás is, amelyben neves szakemberek elemzik az állatok viselkedését. Petr Fejfek ötletgazda, a prágai állatkert igazgatója elmondta: "A műsor célja elsősorban az, hogy bemutassák az egyik legintelligensebb állat életét, a tévéktől kapott jogdíjakból pedig szeretnénk felújítani rossz állapotban lévő helyiségeiket".

Mi sem vagyunk különbek

Az ötletgazda kijelentette, a különböző hazai csatornákon sugárzott valóságshow-kat szemlélve jutott eszébe, hogy ilyesmiket a majmok is képesek produkálni. A nézők körében a legnagyobb sikere a szerelmi légyottoknak van, de nagyokat derülnek a féltékenységi jeleneteken is. "Egyre többször döbbenek rá, hogy olykor mi sem vagyunk különbek" - közölte az egyik néző.

#alt#

A Leleplezést november 7-én kezdte el sugározni a cseh köztévé, és eredetileg egy hétig akarták adni a műsort, de a nagy siker miatt legalább november végéig folytatják. A műsor vezetésére ismert színészeket kértek fel. Voksolni is lehet a legrokonszenvesebb gorillára. Már csaknem százezer szavazat érkezett - írja a napilap. Az emelt díjas szavazatokból összegyűlt pénzt a televízió és a rádió az eredeti lakhelyükön, Közép-Afrikában még szabadon élő gorillák védelmére kívánja fordítani.

A legrokonszenvesebb szereplő jutalma tizenkét görögdinnye lesz. A cseh köznyelvben ugyanis a dinnye egymilliót jelent. A jelenleg is futó két valóságs how-ban, a Big Brotherben és a Való Világban a győztesek tizenegymilliót koronát kapnak.