Erzsébet
1 °C
4 °C

Kibírja egy napig hírek nélkül Görögország?

2007.05.08. 15:28
Sztrájkolnak a nyugdíjalapok körüli botrányok miatt az újságírók, ezért kedden nem lesz híradó a tévékben, szerdán pedig nem jelennek meg a napilapok. Még a pr-osok is velük sztrájkolnak.

Kedden egész nap nem sugároznak hírműsorokat a görög rádió- és televíziós csatornák a szerkesztők hajnalban kezdődött, 24 órás sztrájkja miatt.

Kedden reggelig hattól szerda hajnali hatig a görög televíziók és rádiók csak zenét és szórakoztató műsorokat sugároznak, és a sztrájk miatt szerdán a napilapok sem fognak megjelenni, sőt ma még a az állami szervek és magánvállalatok sajtóosztályain sem dolgoznak, hogy így vállaljanak szolidaritást a médiamunkásokkal.

A munkabeszüntetés hátterében a görög újságírók nyugdíjpénztárait érintő korrupciós botrány áll: százmilliós összegeket fektettek be állami kötvényekbe, és az ügyletekből tőzsdeügynökök különlegesen magas haszonra tettek szert. Az ügyben húsz, államilag ellenőrzött alap érintett. A botrány miatt Kosztasz Karamanlisz kormányfő április végén menesztette Szavvasz Cituridisz munkaügyi és társadalombiztosítási minisztert.

A Görög Újságírók Szövetsége (ESIEA) ezen túl béremelést és jobb munkakörülményeket követel tagjai számára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?