Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Tízből hat roma hallgatja a Rádió C-t

2002.05.29. 20:07
A Rádió C, Magyarország első roma rádiója - amely a tavaly márciusi próbaadás után, októberben hét évre nyert frekvenciaengedélyt - 40 százalékos hallgatottságot tudhat magáénak, a Budapesten élő roma lakosságnak pedig 60 százaléka állandó hallgatója a Rádió C-nek - mondták el a adó sajtótájékoztatóján szerdán, Budapesten.
Kerényi György ügyvezető igazgató jelezte: krónikus pénzhiányuk ellenére is tarják magukat eredeti elképzeléseikhez és igyekeznek minél több közszolgálati műsort sugározni.

Csák Gyula hírigazgató szavaiból kiderült, hogy a rádió indulásakor "bizonyos megjegyzéseket" kaptak a rádió politikai szimpátiáját illetően. - A Rádió C azonban megpróbált abszolút pártatlan hírszolgáltatást nyújtani - fűzte hozzá.

A hírigazgató a műsorsávokról szólva ismertette: vannak a roma kultúra különböző területeit bemutató műsoraik, interaktív jogsegélyük, az európai uniós csatlakozással foglalkozó magazinok, oktatási és szociális magazin, de napi hírmagazin is.

Csák Gyula kitért arra is, hogy a rádió hallgatottsága a reggel 7-től este 10-ig tartó időszakot tekintve mintegy 40 százalékos, ami igen magas aránynak mondható a többi rádiót tekintve is.

Kende Ágnes, a rádió munkatársa ismertette: megrendelésükre a Szonda Ipsos áprilisban reprezentatív felmérést végzett a budapesti romák körében. Az 500 megkérdezett révén vizsgálták többi között a fővárosi romák élethelyzetét, vagyontárgyakkal való ellátottságukat, fogyasztói attitűdjeiket és a médiafogyasztást is.

A vizsgálat kiindulópontját az adta, hogy a romák is egyre inkább a fogyasztói társadalom tagjává válnak, potenciális vásárlóerőt jelentenek, vagyis ugyanúgy a reklámok célcsoportját képezik, mint a társadalom többi tagjai - fejtette ki. Kende Ágnes ismertetése szerint a felmérés szerint a budapesti romák 60 százaléka állandó hallgatója az adónak.

A tájékoztatón elhangzott, hogy rövidesen új internetes honlapja lesz a rádiónak, ami az on-line rádióhallgatást is lehetővé teszi majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?