Havas Henrik a Tv2-höz igazol

2004.08.27. 10:53
Havas Henrik Liptai Claudiával vezet majd komoly reggeli műsort. A Heti hetes megválik tőle.
A TV2-höz szerződik az eddig az RTL Klubon szereplő Havas Henrik - tudta meg Lóránt Gergelytől, a TV2 marketing és PR vezetőjétől az MTI. Az RTL programigazgatója szerint azonnal leveszik a képernyőről Havas Henriket, amint megjelenik a versenytárs valamelyik műsorában.

Komolyan szórakoztat

A tévés személyiség a csatorna szeptember 6-án induló, Mokka című reggeli műsorának egyik műsorvezetője lesz - közölte Lóránt Gergely, hozzátéve, a páros másik tagja Liptai Claudia.

"A műsorvezető-páros nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, csípős humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg" - mondta, megemlítve, hogy a reggeli műsor hétköznaponként, reggel hét és kilenc óra között jelentkezik a TV2-n.

A Mokka komolyabb témákkal foglalkozik majd, mint a Tv2 eddigi reggeli műsora, a Lazac, az alkotók reményei szerint szórakoztatva informál majd. Fél hét és hét között továbbra is a Jó reggelt, Magyarország! jelentkezik majd az aktuális hírekkel.

Új szerződés

"Nincs exkluzív szerződésem" - közölte az MTI érdeklődésére RTL-es szerepléseiről szólva Havas Henrik, aki fél évvel ezelőtti sajtóhírek szerint akkor kapott engedélyt a Magyar Televízióba (MTV) átdolgozásra Kolosi Péter programigazgatótól. (A közszolgálati médium újonnan induló vetélkedőjét vezette volna Havas Henrik az év eleji elképzelések szerint.)

"Attól a pillanattól kezdve, hogy ő megjelenik a TV2-n, az RTL Klub nem fogja a képernyőjén foglalkoztatni" - közölte Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója, aki szerint a mostani és a februári helyzet között az a különbség, hogy "teljesen más megítélés alá esik az MTV, és teljesen más megítélés alá esik a TV" ilyen esetekben. Emlékeztetett arra, Verebes István például hosszabb ideje szerepel az MTV és az RTL Klub műsoraiban is.

"Nekünk az első számú versenytársunk a TV2, minden szempontból: nem tudom elképzelni, hogy a két csatornán valaki egyszerre műsort vezessen. Ennél a két csatornánál ez egyértelműen kizárja egymást" - fogalmazott.

Havas Henrik egyszer már eltűnt az RTL Klub képernyőjéről, amikor előzetes egyeztetés nélkül szerepelt a konkurens csatorna Big Brother című valóságshowjában.

Az Index információi szerint Havas Henrik péntek reggel már alá is írta a szerződést a Tv2-vel, így biztos, hogy szeptember 6-ától a Tv2-reggeli magazinjának műsorvezetőjeként láthatjuk majd.