Havast elengedte az RTL Klub

2004.02.17. 12:51
Vágó István után Havas Henriket szemelte ki új vetélkedője műsorvezetőjének az MTV. Az RTL Klub megengedte a Heti hetes sztárjának, hogy más csatorna műsorán is feltűnjön.
Az RTL Klub programigazgatójának közlése szerint nem kell távoznia Havas Henriknek a Heti hetesből, ha esetleg a Magyar Televízió újonnan induló kvízműsorának vezetője lesz.- közölte Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója kedden az MTI érdeklődésére.

"Azt mondtam Havas Henriknek, hogy ha elmegy az MTV-hez, nem nagyon látjuk annak akadályát, hogy a Heti hetesben továbbra is szerepeljen" - nyilatkozta Kolosi.

Az MTI sajtópiaci forrásból származó értesülései szerint a napokban dől el, ki lesz a Quizfire című formátum magyar változata, a Tűz-víz-kvíz házigazdája. Január végén megjelent lapinformációk szerint a jelenleg szintén az RTL Klubbal szerződésben álló Vágó Istvánt szemelték ki erre a szerepre, majd miután ő nem vállalta el ezt, újabb műsorvezetőt kerestek.

Az MTI úgy tudja, a múlt héten rendezett próbafelvétel egyik résztvevője Havas Henrik volt. A médiaszemélyiség környezetéből származó értesülés szerint a hét közepéig eldől, Havas vezeti-e a vetélkedőt, amelyről Pinke György, az MTV ügyvezetője egy kedden megjelent lapinterjúban úgy nyilatkozott, "tipikusan közszolgálati feladatot lát el".

Kampányfogás?

Az Index megkereste telefonon Havas Henriket, de ő nem kívánt nyilatkozni, amíg a közszolgálati televízió vezetése meg nem hozza a döntését, és nyilvánosságra nem hozza, hogy kit kérnek fel a vetélkedő műsorvezetőjének. Havas szerint a döntés legkésőbb holnap megszületik.

Az Index információi szerint azonban nem valószínű, hogy Havas Henrik lesz a kvízshow házigazdája, az ügy inkább a közéleti személyiség körüli bulvárkampány része, hiszen Havas már a műsorvezető válogatásra is bulvárújságírók társaságában látogatott el.