Misztikus drámasorozatot indít az HBO

2004.01.28. 17:21
Februártól új műsorstruktúrával jelentkezik az HBO fizetős tévécsatorna, és Carnivale - A vándorcirkusz néven új sorozatot indít, jelentette be a cég szerdai sajtótájékoztatóján. A saját gyártású, misztikus dráma a harmincas évek Amerikájában játszódik, és művelt, fiatal felnőtteknek szánják. Míg korábban a vasárnapi nagy premier után a szombat este volt a csatorna második legerősebb estéje, most a péntekre helyezi át a hangsúlyt az HBO.
A tévécsatorna továbbra is vasárnap este mutatja be legerősebb filmjét, melyet szerdán ismételnek: idén vetítik például a Gyűrűk Ura második részét, a Harry Potter és a titkok kamráját, a Chicagót, mondta el Minda Judit programigazgató. A második helyet azonban a pénteki nap veszi át, a szombatot pedig a családi mozifilmeknek szánja az HBO: a bemutatók között szerepel a Stuart Little és a Kémkölykök második része is. A hétkor kezdődő gyerekfilm után a HBO Klub műsorán két összetartozó mozifilmet kínál, melyeket például a főszereplő személye köthet össze.

Kedd a sorozatok napja

A hétfő este továbbra is megmarad az eredeti nyelven, felirattal vetített filmek számára. Míg korábban szombatra tették a saját gyártású sorozatok, például a Sírhant Művek és a Szex és New York premierjét, ám ezek átkerülnek kedd estére, mondta el a programigazgató. Február harmadikán debütál a HBO saját gyártású sorozata, a Carnivale - A vándorcirkusz.

Misztikus cirkusz

A New York Times kritikusa által "felnőtteknek szóló Harry Potterként" aposztrofált sorozat a harmincas évek Amerikájában játszódik, ahol a gazdasági válság után homokviharok, éhínség és pestis pusztít. Ebben a csodaváró környezetben szegődik egy természetfeletti képességekkel megáldott fiú, Ben Hawkins a vándorcirkuszhoz, mely igazából szörnyszülöttek gyülekezete: van itt szakállas nő, sziámi ikrek és kígyóbőrű ember. A cirkusz törpe igazgatóját a Twin Peaksból ismert Michael J. Anderson alakítja, Bent pedig a Terminátor harmadik részében szereplő Nick Stahl.

Melegsorozatot vesznek

A magyar HBO képviselői jelenleg tárgyalnak az amerikai anyavállalattal az Angyalok Amerikában című sorozat megvásárlásáról, mondta Minda Judit. A melegekről szóló, a nyolcvanas években játszódó sorozatot öt Golden Globe-díjjal jutalmazták vasárnap: többek között Meryl Streep és Al Pacino is a sorozatban alakított szerepéért kapott Aranyglóbuszt.