Darwin-díjas sorozatot forgat a magyar HBO

2007.01.10. 16:25
A mozicsatorna első magyar sorozata groteszk haláleseteket dolgoz fel. A 10-12 perces kisfilmeket már márciusban elkezdik forgatni, a televíziós premier az év második felében várható.

Fiatal rendezők, forgatókönyvírók és kevésbé ismert színészek számára biztosít lehetőséget a Született lúzer munkacímet viselő filmsorozat, amelyet januártól kezd forgatni az HBO és a New Balance Produkciós Iroda Kft.

A Született lúzer tizenkét, egyenként 10-12 perces kisfilm láncolata, melyek egy közös motívumra épülnek, olvasható a tájékoztatóban. Az Index információi szerint a sorozatban groteszk baleseteket, morbid haláleseteket dolgoznak majd fel. A sorozatban bemutatott tragédiák többsége megtörtént eset lesz, a forgatókönyvírók sok esetben újsághírek híradóbejátszások alapján dolgoztak. Ilyen eseményeket gyűjt egyébként a leghülyébb halálért járó, évente kiosztott Darwin-díj adatbázisa is.

Értesüléseink szerint a filmsorozat epizódjai a világ különböző országaiban játszódnak majd, de a forgatási helyszínek mind Magyarországon lesznek.

A kisfilmek forgatókönyveit Lovas Balázs, Krigler Gábor és Hegedűs Bálint írták, a rendezők pedig Nyitrai Márton, Tóth Barnabás és Bartos Péter lesznek.

A tervek szerint május végére elkészül mind a tizenkét kisfilm, és az év második felében a Született lúzert már a mozicsatorna programján láthatják a nézők. Az Index információi szerint a kisfilmeket hármasával tűzi majd műsorra a mozicsatorna, a produkció költségvetéséről egyelőre még nem sokat lehet tudni, de annyi biztos, hogy az alkotók arra törekszenek, hogy a sorozat ne tűnjön ki nagyon az HBO más műsorai, a filmek és külföldi sorozatok közül.

Az amerikai HBO (Home Box Office) 1991-ben érkezett a közép-európai régióba, fizetős tévécsatornákat szolgáltatva a kábeltelevíziós és műholdas rendszereknek.