Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az ORTT nem tudja, honnan sugároz az HBO

2008.09.02. 00:27
Az ORTT egy meleg műsor miatt vizsgálná az HBO-t, de kiderült, erre nincs jogköre. A csatorna ugyanis hivatalosan külföldre költözött, de hogy hová, az a hatóságnak még rejtély.

Az ORTT nyomozni kezdett, melyik államban van bejegyezve jelenleg az HBO. A hatóság egy nézői bejelentés nyomán ugyanis azt vizsgálta volna, hogy egy július végén vetített műsor megsértette-e a médiatörvényt, de időközben kiderült, hogy az HBO-ra nem is vonatkozik a magyar szabályozás. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy akkor melyik ország törvényeit kell betartania az adónak.

            A panaszos azt kifogásolta, hogy délután - azaz gyerekek által nézett időszakban - került adásba egy olyan produkció, amely a megfogalmazás szerint a "meleg férfiak szexuális életének rejtelmeiről szólt". Arra azonban, hogy pontosan melyik műsorról van szó, az HBO-nál a szerkesztőségi megkeresésünkre nem válaszoltak, minthogy arra sem kaptunk választ, melyik országba van bejelentve a csatorna.

            Az HBO még március elején jelezte, hogy április eleji hatállyal töröljék a magyarországi nyilvántartásból, ami meg is történt. Azóta az ORTT nem tudja, melyik állam gyakorol joghatóságot az HBO Zrt. felett.

A hatóság komolyan gondolja a nyomozást, kész az Európai Bizottság segítségét is kérni az ügyben.

            Az ORTT-nél mostanában nem ez az első ilyesfajta panasz. Az RTL Klub fióktévéjeként számon tartott Cool TV is vizsgálatra számíthat egy múlt heti délután egy körül vetített műsora miatt. A műsor a panasz szerint túlságosan plasztikusan mutatta be egy meleg fiú páros csókolózását.