Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Hentai banzáj

2000.12.07. 16:51
December hatodikán este a Trend Caféban megtartott japán ,,kulturális est" fénypontjának ígérkezett a hentai anime bemutató és beszélgetés. A két kommentátor: Vágvölgyi B. András - akinek a Tokyo Underground című könyve most jelent meg - és Bakács Tibor Settenkedő - aki pornószakértőként szerepelt.
A japán férfiak a papnő-hercegnő-kurva hármasában tekintenek a nőkre
A hentai anime - azaz japán pornórajzfilm, a képregény a manga - nagymértékben különbözik az euro-amerikai pornográfiától. A mi pornónk ügyetlen, fantáziátlan dugás-nyalás-szopás orientált hedonista és száraz baromságnak tűnik a hentai kimunkált, korlátok nélküli világával szemben.

Rengeteg etikai probléma is felvetődik a japán pornórajzfilmekkel kapcsolatban, mivel a nők-férfiak megalázása, a kiskorúakkal való nemi aktus ábrázolása sem ritka. Kedvenc témáik közé tartoznak az iskolás lányokkal való nem éppen ártatlan játszadozások is.

Érdekes elem ezekben a rajzfilmekben, hogy általában a figurák nagyon europid kinézetűek - pl. hosszú combú, karcsú, nagymellű szőkeségek és jóképű ficsúrok üzekednek. Már amikor nem valami nyolcvanhat karú polip minden nyílásán keresztül penetrál egy humanoid nőszemélyt.

Ezek mellett még nagy szerepet kapnak a különféle tárgyak, a lányok egymás közt, fiúk egymás közt akciók. A japánok különleges bájt tulajdonítanak a homoszexuális kapcsolatoknak. Ennek a gyökerei egyrészt a bushidóból erednek, másrészt meg szerintük a heteroszexuális kapcsolatok túlzottan kiszámíthatóak.

Fontos szerepet kap még a rajzfilmekben, képregényekben a humor. Az őrült mimika, és a képtelen fordulatok. A kislányosan bájos női arc pillanatok alatt fordul állati fintorokba.

Mindezeket Vágvölgyi a japán nemzeti karakterrel magyarázta, amit Ruth Benedicttől vett át, vagyis az erős kötődéssel az anyához és a nőkről kialakult hármas képppel. A nő: papnő-hercegnő-kurva hármasa dominál a japán férfiakban és ez egyben félelmetes és megalázni való.

Az est egyetlen problémája a bemutatott példák kis számában és egyoldalúságában rejlett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?