Judit
3 °C
7 °C

Kit érdekel az igazság?

2008.04.04. 11:00
Az Igazság ára már a premier után egy hónappal alulmaradt a nézettségi versenyben. Ráadásul a drága vetélkedőt sokadszorra ismételt amerikai akciófilmek is elverik. A nézők Doktor House-t szeretik, utána viszont fejvesztve menekülnek a csatornáról.

Hiába a botrány, az ORTT vizsgálata, alig egy hónappal a premier után a csatorna átlagos nézettsége alá csökkent az Igazság árának közönségaránya. Ez még nem a bukás, de ha a hazugságvizsgáló vetélkedő nézettsége tartósan ilyen alacsony marad, a Tv2-nek nem éri majd meg a drága licencműsor gyártása. Főleg, hogy az RTL Klub nem drága produkcióval válaszolt a kihívásra, hanem akciófilmek ismlétléseit adják, például lement már Jakupcsekkel szemben az Úszó erőd és a Száguldó erőd című Segal-mozi is.

Amíg a premiert még a 18 és 49 év közötti lakosság éppen tévé előtt ülő tagjainak 32,3 százaléka nézte, addig most szerdán már csak 20,7 százalék volt kíváncsi a műsorra és Jakupcsek Gabriellára. (Azért az igazsághoz és annak árához hozzá tartozik, hogy már a premiert sem nyerte meg a vetélkedő, hiszen a műsor alatt 1,6 százalékponttal többen kapcsoltak a Halálod napja című amerikai akciófilmre az RTL Klubon).

A teljes lakosság körében valamivel jobban szerepelt a műsor, hiszen a premier napján, vagyis március 6-án mindössze 0,1 százalékponttal maradt le az RTL Klubtól, ami jóval a hibahatáron belül van, vagyis a két műsor nézettsége közt nem volt statisztikai módszerekkel kimutatható különbség. Akkor az AGB Nielsen adatai szerint 958 ezren látták az Igazság árát. A múlt héten pedig már csak 758 ezren, ami így alul is maradt az Úszó erőd című akciófilmmel szemben.

Doktor House bezzeg

Ráadásul az Igazság ára annak ellenére veszti el rendre a nézettségi versenyt, hogy az előtte sugárzott Doktor House általában legyőzi a vele szembe küldött akciófilmeket. Múlt héten például a 18 és 49 év közötti lakosság körében 35,7 százalékos közönségarányt ér el a műsor, a Száguldó erőd című Steven Segal-film pedig csak 30,4 százalékot teljesesített ugyanekkor.

Most szerdán House-t 32,7 százalék választotta, míg az Életeken át című amerikai akciófilm csak 27,4 százalékos közönségarányt ért el az RTL Klubon. A nézettségi grafikonon ráadásul jól látszik, hogy a nézők milyen fejvesztve menekültek el a Tv2-ről a bunkó orvosról szóló sorozat után.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?