Huba
19 °C
33 °C

Új adókat indított az RTL Klub tulajdonosa

2008.04.02. 18:11
A Sorozat+-ra visszatérnek az X-akták, a Poén+-on munkát kapott Farkasházy Tivadar, a Reflektor című celebadón meg Szily Nóra. Az RTL Klubban is tulajdonrésszel rendelkező Iko-nak így már tíz magyar nyelvű kábelcsatornája.

Egyszerre négy új tévécsatornát indított szerdán a legnagyobb hazai kereskedelmi televízióban, az RTL Klubban is résztulajdonos Iko-csoport - a társaság tájékoztatása szerint egyelőre a UPC digitális csomagjában lesznek elérhetőek az új adók.

Az IKO Románia Srl. a Reflektor TV nevű sztárcsatornát, a Film+-t "kiegészítő" Film+2-t, a szórakoztató programokat kínáló Poén! és a Sorozat+ adókat indította el; tájékoztatásuk szerint további kábelszolgáltatókkal tárgyalnak.

A Poén+-on olyan sorozatok mennek majd mint az Ugly Betty, a Rém rendes család vagy éppen a Megőrülök érted (Mad about you), de a csatorna leadja a Született feleségek első évadát is. Sőt az adón kapott munkát Farkasházy Tivadar is, aki a Rádiókabaré mintájára Telekabarét rendez a Poén+-on.

A sorozat+-on olyan sorozatok mennek majd, mint a Grace Klinika, a Buffy, a vámpírok réme, az Angel, az X-akták vagy éppen a Millenium. A sztárokra koncentráló Reflektoron pedig a külföldi és magyar celebpletykák mellett egyetlen saját gyártású műsort vetítenek majd az indulást követő egy hónapban: Szily Nóra naponta jelentkező talkshow-ját, amiben a műsorvezető hírességekkel beszélget.

Ezzel tíz csatornára bővül a cég kábelcsatornáinak a száma, az Iko eddig a Film+, a Cool TV, a Sportklubot működtette, idén indul a SportKlub+, a DoQ dokumentumfilm-csatorna, valamint a The Fishing and Hunting Channel horgász-vadászadó.